D.Ži
13.3.2019

Zinedine Zidane je dokončno ubil trend moških oprijetih kavbojk

Zinedine Zidane je dokončno ubil trend moških oprijetih kavbojk
Reuters
Svet znanih

Oprava, ki si jo je za najavo svoje velike vrnitve v Real Madrid omislil Zinedine Zidane, je bila tako zelo ... napačna. Na več ravneh. Oprijete kavbojke z močno zavihanimi hlačnicami so tako morda prejele še zadnji žebelj v krsto. 

Gledati moške v boleče oprijetih kavbojkah že tako ni povsem prijetno početje, če pa k temu prištejemo dve absurdno zavihani hlačnici in Zinedina Zidana, starega novega trenerja kluba Real Madrid, je zadeva že kar epska. Med svojo veliko vrnitvijo na Bernabeu je nosil opisane hlače, v kombinaciji s sivimi supergami, belo srajco in nekoliko prekratkim sivim suknjičem. Kar sicer niti ne bi bilo tako zelo narobe, če ne bi oči vseh prisotnih bile uprte v njegove gležnje. 

Oprijete kavbojke so danes samoumevni kos garderobe in mnoge ženske se v njih počutijo kot v drugi, sicer mnogo manj udobni koži. Skinny hlače so nasledile kavbojke z nizkim pasom, ki je večinoma razgaljal spodnje perilo, na prelomu tisočletja v glavnem tangice. Diskutabilno. Skoraj toliko kot so diskutabilne skinny kavbojke na moških. Ni malo tistih, ki menijo, da so moški v cigaretno krojenih hlačnicah videti preprosto trapasto. 

Drugi menijo, da je Zidanova izbira skinny hlač bila vsaj tako velika napaka kot njegova majska odločitev, da se umakne z vrha Reala. Modne kritike je zmotilo tudi, da je izbral džins, ki daje vtis zapranosti, kot bi še vedno bili leta 2005, hlačnice pa so zavihane skoraj do polovice njegovih meč. Guardian je celo zapisal, da so ti zavihki edina reč, ki se jo, poleg kitajskega zidu, vidi iz vesolja. Odločil se je tudi priti brez nogavic in razkazovati gležnje.

Seveda v resnici ni pomembno, kaj je imel Zidane na sebi. Njegova glavna naloga bo spraviti Real na pota stare slave. Morda pa je vendarle z izbiro garderobe naredil nekaj dobrega ter pospešil smrt absurdno oprijetih kavbojk na odraslih moških.