N.S.
13.6.2019

(FOTO) Zasegli velike količine konoplje in denarja, neuradno tudi s Koroške

(FOTO) Zasegli velike količine konoplje in denarja, neuradno tudi s Koroške
PU Celje
Črna kronika

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v hišnih preiskavah zasegli okoli 1.500 sadik konoplje, 28 kilogramov posušene konoplje in dobrih 60.000 evrov gotovine.

V okviru obsežne preiskave bodo kazensko ovadili 12 oseb starih med 27 in 47 let. Med njimi je devet slovenskih državljanov, po neuradnih podatkih tudi z območja Slovenj Gradca, dva sta državljana Srbije, eden pa prihaja s Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za 12 kaznivih dejanj. S preiskavo, v kateri je sodelovalo 85 policistov in kriminalistov, so začeli decembra 2018 in ugotovili, da so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sedežem na območju Celja preprodajali opremo za gojenje konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetlitev rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogočajo več žetev pridelka letno in večjo vsebnost Tetrahidrokanabinola.

image
PU Celje

Na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje so opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih 1.000 sadik konoplje. Posušeno konopljo so hranili na drugi lokaciji, kjer so policisti in kriminalisti našli 50 polkilogramskih paketov posušenih rastlinskih delcev konoplje. Skupaj so v hišnih preiskavah, v sedmih prostorih opremljenih za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, našli in zasegli okoli 1.500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja, okoli 28 kilogramov posušenih cvetov konoplje pripravljenih za nadaljnjo prodajo, dobrih 60.000 evrov gotovine, opremo za gojenje konoplje in pripomočke za preprodajo droge kot so tehtnice, aparati za vakuumsko pakiranje in podobno.

image
PU Celje
image
PU Celje
image
PU Celje
image
PU Celje