K. Š., STA
30.7.2020

Zanimanje za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju preseglo pričakovanja

Zanimanje za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju preseglo pričakovanja
Sašo Bizjak
Slovenija

Zanimanje za nakup hotelov na Mariborskem Pohorju je po navedbah Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) preseglo pričakovanja.

"Ker prodajni postopek še ni zaključen, DUTB pa informacij o postopkih v teku ne razkriva, lahko povemo le, da odziv zainteresiranih kupcev za hotele presega pričakovanja DUTB," je vse, kar so danes na slabi banki povedali za STA.

Odpiranju prejetih ponudb za nakup hotelov Arena, Bolfenk in Videc, ki so prešli pod okrilje DUTB leta 2014 po stečaju Športnega centra (ŠC) Pohorje, sledijo ocenjevanje ponudb ter morebitna pogajanja s prijavitelji.

Za hotel Arena z okoli 60 sobami je bila razpisana cena 2,9 milijona evrov, za Bolfenk z 20 sobami in 12 apartmaji milijon evrov ter za Videc z 28 sobami, 14 apartmaji in nogometnim igriščem 800.000 evrov.

Hotel Arena ima sicer najemnika. Po umiku najemnika Mirana Ferka je hotel na začetku poletja najelo podjetje FMF lokalnega podjetnika Iva Filipovića, ki ima podpisano najemno pogodbo z DUTB do 31. oktobra letos. Kot je Filipović danes povedal za STA, ga nakup nepremičnine trenutno ne zanima.