N.S.
9.10.2019

Vrtec Slovenj Gradec sledi povpraševanju: Decembra odpirajo nov oddelek

Vrtec Slovenj Gradec sledi povpraševanju: Decembra odpirajo nov oddelek
Karin Potočnik
Aktualno

V vrctu Slovenj Gradec, v enoti Maistrova, bodo 1. decembra letos odprli nov oddelek za 1-2 leti stare otroke. Širitev je mogoča zaradi proste igralnice, otrok, ki bodo takrat izpolnjevali starostni pogoj 11 mesecev za vpis pa bo tudi dovolj.

Slovenjgraški vzgojno varstveni zavod sicer v tem šolskem letu obiskuje skupno 883 otrok, od tega 663 v Mestni občini Slovenj Gradec in 170 v občini Mislinja. Pred začetkom šolskega so vsi slovenjgraški otroci dobili mesto v vrtcu, so zapisali na spletni strani občine. Brez mesta v vrtcu so ostali le tisti, ki so želeli v točno določeno enoto, vrtec pa jim je pred uvrstitvijo na čakalni seznam ponudil mesto v drugi enoti. Na čakalnem seznamu je trenutno 11 otrok, od tega šest otrok iz Slovenj Gradca, ki si želijo v točno določeno enoto in še pet otrok iz drugih občin. 

Po rednem vpisu starši svoje otroke še vedno vpisujejo na evidenčni seznam otrok, ki ob rednem vpisu še niso dopolnili 11 mesecev starosti. Na tem seznamu je trenutno dobrih petdeset otrok, od tega jih 19 izpolnjuje starostne pogoje za vpis, ki zaradi nove širitve vrtca in ustanovitve novega oddelka decembra spet mogoč.

Če so najmlajše skupine povsem polne, pa je v Slovenj Gradcu še 15 prostih mest za starejše otroke, ki jih vrtec nima na čakalnem seznamu. Mesta so v različnih enotah za otroke drugega starostnega obdobja ter za otroke s posebnimi potrebami v oddelku s prilagojenim programom.