Urška Polanc
22.12.2020

Tjaši Oder se je svet obrnil na glavo

Tjaši Oder se je svet obrnil na glavo
EPA Odrova je ta čas z mislimi daleč od bazenov. 
Šport

Koroška olimpijka ima po prestavitvi konca kariere obilo težav, na plano je udarila stara poškodba, zmanjkuje ji motivacije in še zbolela je.

​Posebej težko leto ima plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder, ki ji je koronavirus dodobra prekrižal načrte v finišu njene športne poti. Najprej je v vodo padel njen letošnji cilj, da visoko motivirana nastopi na olimpijskih igrah v Tokiu, po katerih je želela končati kariero, po dveh mesecih brez plavalnih treningov v prvem "lockdownu" pa so se njene težave začele kopičiti.
"Že prej sem imela poškodbo na prsnici, dve leti sem jo nekako zatirala, vse skupaj prebrodila z bolečino, ko pa sem letos ponovno začela trenirati, je bila bolečina še hujša. Ker dva meseca nisem trenirala, se je stanje poslabšalo. Glede na to, kako sem bila prej motivacijsko močna, se mi je svet obrnil na glavo. S poškodbo je šlo vse samo navzdol. Prej sem preplavala po 14 kilometrov na dan, zdaj sem prišla le do treh kilometrov, kar ni nič za moje cilje. Vse se mi je porušilo, le še malo sem trenirala na suhem, kolesarila, tekla na prostem in skušala čim prej sanirati poškodbo," se je ozrla v preteklo leto. Čeprav je bazen zanjo v tem času odprt, ji nič ne pomaga. Še vedno ni zmožna trenirati, kolikor bi lahko, za nameček pa že četrti teden preboleva covid-19. "S plavanjem še nisem zaključila. Še vedno pravim, da sem borka. Glede na to, da se zdaj komaj premikam po stanovanju, bolijo me mišice, težko diham, bom videla, kako bo korona vplivala na mojo kondicijo na splošno, ne samo na treninge, ampak na življenjsko kondicijo. Dolgo bom potrebovala, da bom sploh lahko šla normalno po stopnicah," je dejala Korošica, ki trenutno o Tokiu niti ne more razmišljati.