Miha Dajčman
13.1.2022

(TEMA) Diskriminacija športnic: Je zanositev kršenje pogodbe?

(TEMA) Diskriminacija športnic: Je zanositev kršenje pogodbe?
Igor Napast Primer Alje Varagić, ki je decembra 2020 postala mamica in na lastno željo začela treninge pred koncem porodniškega dopusta, je vzorčen prikaz, da pri Krimu prisluhnejo igralkam.
Šport

V sporu med grškim klubom in nosečo srbsko odbojkarico, ki jo je po spornem neizplačevanju obveznosti zastopal slovenski pravnik, je arbitraža Evropske odbojkarske zveze odločila v prid športnici. Kakšne so pogodbe slovenskih klubov in sponzorjev, se tudi pri nas dogaja diskriminacija?

Srbska odbojkarica Ana Živojinović, njen dekliški priimek je Lazarević, se je ob začetku pandemije znašla v težavah. Nekdanja srbska reprezentantka, leta 2011 je postala tudi evropska prvakinja, je iskala pravno pomoč, saj je želela med zaradi koronavirusa prekinjeno sezono do izplačila zagotovljenega honorarja pri grškem velikanu Olympiakosu. Po posvetu s srbskim odvetnikom Filipom Blagojevićem je stopila v stik s Slovencem Luko Milanovićem, magistrom prava in specialistom za športno pravo. "Vprašala me je, kaj lahko zahteva. Povedal sem ji, da je upravičena do bonusov, ker so bili slednji že doseženi pred prekinitvijo tekmovanja. Predlagal sem ji, da zahteva še polovico plač do konca sezone, ko bi sicer potekla pogodba s...