N.S.
12.9.2020

Spektakel v Slovenj Gradcu: Prihaja evropsko Celje

Spektakel v Slovenj Gradcu: Prihaja evropsko Celje
Nejc Strojnik Slovenj Gradec in Celje sta stara znanca. Fotografija je iz lanske sezone.
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca, ki so v prvem krogu nove prvoligaške sezone vknjižili zmago v Novem mestu, bodo v drugem gostili Celjane, ki na Koroško prihajajo v vlogi velikih favoritov. Tekma se bo začela ob 19. uri.

"V tej sezoni imamo dolgo in močno klop, tako da lahko rotiramo igralce in s tem držimo visok tempo igre. Celje Pivovarna Laško je močna ekipa, zato bo tekma zagotovo še težja kot uvodna. Računam na to, da fantje pridejo na tekmo s spočitimi glavami in pripravljeni pustiti srce na igrišču. Le tako lahko kot presenetimo in tekmo zmagamo," pravi trener Slovenj Gradca Sebastjan Sovič, ki se na papirju močnejšemu nasprotniku nikakor ne misli vnaprej predajati. "Trenutne razmere so težke za celotno ligo. Sam sem vesel, da gledalci sploh lahko pridejo, čeprav v majhnem številu. Verjetno vsi čakamo dan, ko bomo spet lahko igrali pred polnimi tribunami, saj konec koncev igramo za gledalce," je še povedal strateg Korošcev. Tekma v Slovenj Gradcu bo potekala pod strogimi pravili, ki jih določa NIJZ, za vstop v dvorano se je bilo treba prijaviti, prednost pa so imeli lastniki sezonskih vstopnic. Za vse, ki obračuna ne bodo mogli spremljati v dvorani, bo prenos tekme na Facebooku. Tekma se bo v športni dvorani v Slovenj Gradcu začela ob 19. uri.

Da ima Slovenj Gradec kakovostno zasedbo, ki bo izkoristila vsako priložnost in kaznovala napake se strinja tudi trener Celja Tomaž Ocvirk. "V prvem krogu smo sicer dosegli visoko zmago, vendar delali preveč napak. Iz tekme v tekmo jih moramo odpravljati, saj letos ni popravnih izpitov in tega se je potrebno zavedati v vsakem trenutku. Začetki sezon so vedno nepredvidljivi in tu si ne smemo dovoliti presenečenj, temveč že od samega začetka srečanja pokazati naš namen in vsiliti naš način igre. Naš cilj je tako jasen, to sta dve točki in napredovanje v igri, v kateri imamo še veliko rezerv," pred tekmo razmišlja prvi strokovnjak na klopi nekdanjih evropskih prvakov.