N.S., STA
8.11.2021

Slovenski selektor, Korošec Gorazd Podržavnik: Kolajna je le pika na i

Slovenski selektor, Korošec Gorazd Podržavnik: Kolajna je le pika na i
Igor Napast

Plavalna reprezentanca ob povratku iz Kazana

Šport

Slovenska plavalna reprezentanca se z evropskega prvenstva v 25-metrskih bazenih v Kazanu vrača z bronastim odličjem Katje Fain na 200 m prosto. Zelo zadovoljen je bil z izkupičkom slovenske sedmerice selektor Gorazd Podržavnik, ki o kolajni pravi: "Ta je bila le pika na i."

Ob kolajni so si slovenski plavalci v Kazanu priplavali tri finala. Janja Šegel je bila četrta na 200 m prosto, Peter John Stevens je na 50 m prsno zasedel sedmo mesto. Skupaj so reprezentanti dosegli deset uvrstitev do 16. mesta, nova sta tudi ženska slovenska rekorda na 100 in 200 m prosto.

"Prvenstvo je minilo v skladu s pričakovanji. Napovedovali smo štiri finala in boj za kolajno, še preden smo videli seznam prijav. Za druge je bil cilj uvrstitev med 16 najboljših, kar je naše merilo za potnike na EP. To smo več ali manj dosegli. Moram priznati, da je bilo to tudi prvenstvo priložnosti. Nekatere smo izkoristili, drugih ne, ampak tak je šport, to je igra stotink, igra sekund, ki včasih da, včasih vzame," je ocenil...