N.S.
24.4.2021

Slovenjgradčani zmagali tretjič zapored, na lestvici le točko od evropskih tekmovanj

Slovenjgradčani zmagali tretjič zapored, na lestvici le točko od evropskih tekmovanj
RK Slovenj Gradec 2011
Šport

Rokometaši Slovenj Gradca nadaljujejo s serijo zmag, včeraj je v domači dvorani s 33:31 padla Dobova.

Koroško-posavski obračun je bil izjemno razburljiv, končal pa se je z zmago izbrancev domačega trenerja Sebastjana Soviča, ki so šele v končnici strli odpor žilavih tekmecev iz Dobove. Do 56. minute je bila tekma povsem odprta (29:28). V prelomnih trenutkih dvoboja so gostitelji po golih Vida Levca, Uroša Štumpfla in Roka Cvetka naredili delni izid 3:1 in si dobro minuto pred zadnjim zvokom sirene priigrali neulovljivo prednost treh golov (32:29), tako da je trdovratnim rokometašem iz Dobove v končnici dvoboja zmanjkalo časa za preobrat.

Sebastjan Sovič, RK Slovenj Gradec 2011:
Vsaka zmaga v prvi ligi je izrednega pomena in za vsako sem vesel. Danes mislim da smo igrali dober napad, ni pa bilo pravega orožja, ki smo ga pokazali v Škofji Loki, naše obrambe. Premalo smo bili čvrsti in praktično se nismo obranili cel drugi polčas. Vendar tudi s tako obrambo smo uspeli streti nasprotnika, Dobova me je presenetila, vidi se jim da so lačni novih nastopov in res je bila želja na njihovi strani ogromna. Pomembno je, da smo obdržali mirno glavo, tudi v napadu pokazali všečen rokomet in par lepih akcij. Na ta kratek odmor gremo zadovoljni, s tremi zaporednimi zmagami in že gledamo naprej kako izboljšati našo igro, ter se dobro pripraviti na ostale tekme v letošnjem prvenstvu.
Damjan Radanovič, MRD Dobova:
Tekma je bila težka, borili smo se do konca, malo nam je zmanjkalo. Naredili smo kakšno napako, rad bi čestital svojim igralcem na borbenosti, na želji, na požrtvovalnosti in se ne bojim za naprej, da bomo še osvajali točke.

Pri zasedbi iz Slovenj Gradca sta bila najbolj učinkovita Rok Cvetko in Vid Levc. Prvi je dosegel 11, drugi osem golov, pri gostih pa sta Dean Šešić in Marko Sintič prispevala po šest zadetkov. Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, ekipa iz Dobove pa bo gostila Urbanscape Loko. Korošci so na lestvici na šestem mestu, do četrtega mesta, ki v prihodnji sezoni vodi v evropska tekmovanja so oddaljeni zgolj za točko.

Slovenj Gradec 2011 - Dobova 33:31 (16:14)
* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Smolko in Knez.
* Slovenj Gradec 2011: Petrič, Dobaj, Soldo, Grobelnik 3, Cvetko 11 (4), Banfro, Levc 8, Šol 1, Živković 2, Lesjak 1 (1), Milenković 6, Šuntner, Lampret, Štumpfl 1, Ošlak, Jankovski.
* Dobova: Leben, Blaževič, Bradeško, Dragan, Seferović 2, Matjašič, Jezernik 3 (1), Kovačec 2, Košir 4, Mladkovič, Mlakar, Šešić 6, Glaser 3, Raguž 4 (3), Sintič 6, Šibanc 1.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 5 (5), Dobova 6 (4).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 8, Dobova 4 minute.
* Rdeči karton: /.