N.S., STA
15.9.2021

Slovenci za polfinale odbojkarskega EP proti Čehom

Slovenci za polfinale odbojkarskega EP proti Čehom
Robert Balen
Šport

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes v Ostravi igrala četrtfinale evropskega prvenstva proti domači reprezentanci Češke, ki je v ponedeljek iz boja za najvišja mesta izločila aktualno olimpijsko prvakinjo Francijo. Obračun v Ostravar Areni se bo začel ob 19. uri.

Slovenski odbojkarji so si nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva zagotovili po zmagi s 3:1 v osmini finala proti Hrvaški, Čehi pa so z zelo dobro predstavo presenetili Francoze.

Reprezentanci, ki sta se srečali že v okviru skupine B, ko so bili s 3:1 uspešnejši Čehi, se bosta tako med seboj pomerili še za uvrstitev v polfinale. Slovenski selektor Alberto Giuliani vlogo favoritov predvsem zaradi domačega terena prepušča tekmecem.

V skupinskem delu je Slovenija sicer po porazu proti Italiji (0:3) ter treh zmagah proti Črni gori (3:0), Belorusiji (3:0) in Bolgariji (3:0) osvojila drugo mesto za Italijo, Češka pa je bila z dvema zmagama in tremi porazi tretja.

Pred letošnjim evropskim prvenstvom sta se Slovenija in Češka v zadnjih letih srečali dvakrat. Na tekmi svetovne serije v Seulu leta 2017 so bili s 3:1 boljši slovenski odbojkarji, ki so se veselili tudi zmage v obračunu kvalifikacij za olimpijske igre januarja lani v Berlinu.

Zmagovalec obračuna med Češko in Slovenijo se bo v polfinalu v poljskem Gdansku pomeril s Poljsko, ki je v torkovem polfinalnem obračunu ugnala Rusijo s 3:0 v nizih.