N.S.
14.9.2020

Sedem koroških medalj na domačem mitingu na Ravnah

Sedem koroških medalj na domačem mitingu na Ravnah
Nejc Strojnik
Šport

Na Ravnah na Koroškem je v organizaciji Koroškega atletskega kluba in zbora atletskih sodnikov Koroške v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo za pionirje in pionirke (U16). Na ravenskem stadionu je skupaj nastopilo kar 369 atletov in atletinj starih med 12 in 15 let.

Z dosežki svojih tekmovalk in tekmovalcev so bili zadovoljni tudi v obeh koroških atletskih klubih. Na Koroškem je namreč ostalo sedem kolajn, pri čemer jih je pet osvojil Atletski klub Slovenj Gradec, dve pa Koroški atletski klub. Izstopala je Nuša Lužnik iz slovenjgraškega kluba, ki je osvojila kar dve zlati kolajni, in sicer v metu diska in v suvanju krogle. Klubski uspeh so s tretjimi mesti dopolnili še Gaja Korošec v teku na 300 metrov, Lana Potočnik v metu kopja in Nejc Blažun v teku na 1000 metrov. Prav tako bronasta sta bila tudi Žiga Verneker v teku na 300 metrov in Lucija Potnik na 100-metrski razdalji. Oba sta člana Koroškega atletskega kluba.

Poleg omenjenih so se med deset najboljših uvrstili še Vita Verneker (2000 metrov), Maja Mager (300 metrov) in štafeta deklet 4x100 metrov (vse so članice Koroškega atletskega kluba) ter že omenjena Koroščeva v teku na 100 metrov in Blažun v teku na 3000 metrov (oba sta člana AK Slovenj Gradec).

image
Robert Balen