M.K., U.P.
8.1.2021

Sebastjan Sovič: Z žogo ne moremo delati, izpad se bo otrokom poznal

Sebastjan Sovič: Z žogo ne moremo delati, izpad se bo otrokom poznal
Aljaž Sešel Sebastjan Sovič je trener članske ekipe Slovenj Gradca in vodja Rokometne šole Sebastjana Soviča v Šoštanju.
Šport

Mladi v ekipnih športih so že predolgo brez tekmovanj, opozarjajo na štirih panožnih zvezah, nogometni, rokometni, košarkarski in odbojkarski. "V danih razmerah se je treba ustrezno prilagoditi, nikakor pa ne zaustavljati športne aktivnosti in čakati na nepredviden konec epidemije," so predstavniki NZS, RZS, KZS in OZS zapisali v pozivu Direktoratu za šport RS. Pristojne državne institucije so pozvali, da strokovno usposobljenim športnim organizacijam omogočijo izvajanje aktivnosti ob doslednem upoštevanju relevantnih ukrepov in priporočil. "Velja izpostaviti, da z v nedogled trajajočo prekinitvijo aktivnosti izgubljamo tudi stik s konkurenco po svetu, ki svoje aktivnosti vendarle izvaja v novonastalih razmerah," je še zapisano v dopisu.

Da z mlajšimi rokometaši trenerji še vedno delajo na daljavo, nam je povedal Sebastjan Sovič, trener članske ekipe Slovenj Gradca in vodja Rokometne šole Sebastjana Soviča v Šoštanju. Slednjo obiskuje 200 otrok, v Slovenj Gradcu pa jih je brez pravih treningov ostalo okoli 80. "Vaje delajo po skupinah, trenerji pošiljajo program telesne priprave. Z žogo ne moremo delati. Ta izpad se bo našim otrokom poznal. Želimo si, da bi lahko spet začeli s treningi. Ogromno je na starših - če bodo oni aktivni doma, se bo poznalo manj, če bodo otroci prepuščeni sami sebi, pa bodo posledice vidne tudi v dvorani. Želimo si, da ta volja po športanju ne bi upadla in je ne bodo nadomestili novi hobiji, kot je sedenje za računalnikom," je dejal.