Urška Polanc
14.10.2020

Robert Koren je novi trener Fužinarja

Robert Koren je novi trener Fužinarja
Urška Polanc Novi trener NK Fužinar je Robert Koren.
Šport

"Z Robertom smo se dogovorili za sodelovanje za štiriletno obdobje, želimo postaviti višje cilje in v naslednjih letih napasti tudi prvo ligo. Šli pa bomo postopoma, vpeljati želimo čim več naših mladih nogometašev in jim dati priložnost v članskem moštvu," je danes povedal predsednik NK Fužinar Peter Stočko.

Po treh letih je trenerski stolček nogometnega kluba zapustil Mihael Bukovec, danes pa je nogometni klub Fužinar predstavili svojega novega trenerja Roberta Korena. "Včeraj smo zaključili z zelo uspešno zgodbo kluba, danes je zgodovinski trenutek za mesto Ravne in klub Fužinar, predvsem me veseli, da je takšna nogometna osebnost, kot je Robert Koren spoznal in videl NK Fužinar kot neko zgodbo, v kateri lahko tudi sam kot nogometni trener napreduje, z nami doseže visoke cilje, ki smo si jih zadali za prihodnje leto. Z današnjim dnevom uradno prevzema vodenje članskega moštva, obenem prevzema tudi funkcije vodje strokovnega kadra v celotnem nogometnem klubu, kar pomeni, da se zgledujemo po uspešnih klubih v tujini, kjer trener članskega moštva narekuje in bdi nad delovanjem celotnega kluba. Želimo napredovati na vseh področjih, to pomeni, da bo Robert skrbel tudi za trenersko kadrovanje v nogometni šoli, za izbiro igralcev članske in moštvene ekipe, pomagal strokovnemu kadru, trenerjem in navsezadnje svoji novi ekipi," je o novi zgodbi povedal Peter Stočko, predsednik NK Fužinar. Koren, ki je lani prekinil sodelovanje z nogometno šolo v Dravogradu, nato pa v minuli sezoni deloval v strokovnem štabu Celja, ocenjuje, da je ekipa Fužinarja delala dobro, a zdaj želijo vse skupaj dvigniti na višji nivo. "Moje glavno delo je na igrišču s fanti, komaj že čakam na prvi trening. Kadrovali bomo čim bolj racionalno, pravilno, poleg tega bom bdel nad trenerji, celotno stroko, tudi mlajše selekcije me bodo veliko videvale na igrišču. Moje vodilo je red, disciplina in trdo delo, tako bomo delovali v članski ekipi, ki bo zgled in ogledalo celotnega kluba. Šli bomo korak za korakom, verjamem v to zgodbo," je povedal Koren, ki pravi, da je kot Korošec spremljal dosti tekem Fužinarja, zato že ima dobre informacije o delovanju članske ekipe.  

image
Novi trener NK Fužinar je Robert Koren.
Urška Polanc

"Želimo biti na vrhu druge lige, sproti pa vzgajati mlade nogometaše. Počasi pa, glede na to, da smo se z Robertom dogovorili za sodelovanje za štiriletno obdobje, želimo postaviti višje cilje in v naslednjih letih napasti tudi prvo ligo. Šli pa bomo postopoma, vpeljati želimo čim več naših mladih nogometašev in jim dati priložnost v članskem moštvu."

Mihael Bukovec, ki je v treh letih Fužinar pripeljal do največjih uspehov v zgodovini kluba, se poslavlja zaradi službenih obveznosti in nekaj slabših rezultatov. Ravenčani, ki nastopajo v drugi slovenski nogometni ligi, so ob štirih zmagah, dveh neodločenih izidih in petih poraz trenutno na devetem mestu na lestvici. Vodstvo kluba se Bukovcu, ki je med navijači in igralci, tudi zaradi svoje strokovne podkovanosti in poštenosti, užival veliko podporo, zahvaljuje za vse, kar je storil.