N.S.
16.10.2020

Prvi dan prvenstva dve zmagi Fužinarja, Knez do državnega rekorda

Prvi dan prvenstva dve zmagi Fužinarja, Knez do državnega rekorda
Sašo Bizjak
Šport

Kranj od četrtka do nedelje gosti odprto prvenstvo Slovenije v plavanju. Ob slovenski eliti iz 23 klubov nastopajo tudi gostje s Hrvaške, Srbije in Izraela. Vse dni se bodo finali začeli ob 17. uri, skupaj pa je za tekmovanje prijavljenih 355 plavalcev.

V moški konkurenci so prvi dan prepričali plavalci kranjskega Triglava in Fužinarja. Fužinarju sta zmagi priplavala Lovro Knez, ki je popravil tudi mladinski državni rekord na 100 m prsno in Jaš Berložnik na 200 m delfin, ki je zmagal tudi v mladinski kategoriji. Zmago Kneza med člani je dopolnil še Dejan Šteharnik, ki je bil drugi. 

V konkurenci žensk je Fužinarjeva Daša Tušek osvojila drugo mesto na 400 m prosto (med mladinkami je bila prva), Mojca Hancman, prav tako Fužinar, je bila tretja. Medalji sta osvojili tudi Janja Šegel in Zoja Markač na 50 m hrbtno. Šeglova srebrno, Markačova, najboljša med mladinkami, pa bronasto. Na stopničke je stopila tudi članska ženska štafeta Fužinarja na 4 x 100 m prosto, ki je osvojila drugo mesto. Med mladinkami in kadetinjami so punce osvojile tretje mesto. Med kadetinjami je zlato medaljo osvojila še Neli Pšeničnik, Ožbi Knez pa je bil drugi med kadeti,