Tomaž Ranc
21.9.2020

Prijateljsko druženje v Breznu: Žoga, dirka po Franciji in salve smeha

Prijateljsko druženje v Breznu: Žoga, dirka po Franciji in salve smeha
Tomaž Ranc Veterani se uživali v lepem vremenu na igrišču ob Dravi. 
Šport

Je boljša zgornjedravska ali balkanska šola nogometa? Kljub koronakrizi uspešno izpeljali nogometno druženje v Breznu.

V Breznu v zgornji Dravski dolini imajo radi nogomet in to že dolga desetletja. Ekipa rekreatorjev z gonilno silo Ivom Jakičičem se dobiva tudi v časih koronakrize, pri čemer upošteva tudi varnostne ukrepe. Ker je med njimi tudi radeljski zdravnik, nekoč direktor Zdravstvenega doma, sedaj zasebnik, Andrej Horvat, so kriteriji srečevanj strokovno nadzorovani in tako je bilo tudi minuli konec tedna, ko so se srečali na jubilejnem turnirju ob 20-letnici nogometnega druženja. Včasih so brcali v Breznu, sedaj v Radljah... veliko anekdot se je nabralo skozi leta. Vmes so zreli nogometaši postali veterani, a kljub temu še obvladajo žogo. Zbralo se jih je za tri ekipe, medse pa so povabili tudi ekipo gostov.

image
Pri žogi najstarejši igralec, vuzeniški zdravnik Andrija Halužan. Foto: Tomaž RANC

Na travnatem igrišču ob reki Dravi rezultati niso bili v ospredju, čeprav so nekateri še vedno pokazali visoko rezultatsko motivacijo, ampak bolj kot to je pomembno srečanje, je dejal Jakičič. Najstarejši igralec, ki je odigral eno tekmo, je bil vuzeniški zdravnik Andrija Halužan iz ekipe gostov, ki je avgusta dopolnil 77 let. Pomembno je, da so nogometaši ostali celi, čeprav se je vmes kdaj tudi zaiskrilo. Vsak igralec prejel tudi spominsko majico, druženje je potekalo nekoliko bolj na daljavo, vmesni kriki pa so bili posledica kakšnega prekrška ali pa razpleta slovenskega dvoboja Roglič-Pogačar na Dirki po Franciji, ki so ga spremljali rezervisti na klopi ali člani spremljevalnih ekip.
Ob koncu so pripravili tudi kulturni program, ki je povzročil salve smeha. V skeču z naslovom Balkanska šola nogometa je bil Janko Verčko v vlogi selektorja, Anton Krebs, Andrej Rebernik in Dušan Pečečnik pa v vlogi nogometašev iz Slovenije, Srbije in Kosova. Gre za predlogo, s katero zabava tudi Lado Bizovičar. A to še ni bilo vse: Verčko je nato predstavil še tri narečja: koroško, prekmursko in dolenjsko, na koncu pa so v sodelovanju z napovedovalcem Horvatom predstavili tudi posebno pesem.