Miha Dajčman
12.1.2022

Prestopni rok: Karničnik se je odločil, Radeljčan bo v prihodnje nosil zeleno-beli dres

Prestopni rok: Karničnik se je odločil, Radeljčan bo v prihodnje nosil zeleno-beli dres
Andrej Petelinšek Kot član Mure je Žan Karničnik za člansko reprezentanco zbral štiri nastope.
Šport

S Fazanerije so sporočili, da bo Žan Karničnik kariero nadaljeval pod taktirko Anteja Šimundže

Po Amadeju Maroši, ki se je iz Murske Sobote preselil na Ciper, Muro zapušča tudi Žan Karničnik, po izboru Ekipe in slovenskih športnih novinarjev najboljši nogometaš v prvi slovenski ligi v letu 2021. Radeljčan, ki je bil z muraši od sezone 2017/18, ko so igrali v drugoligaški konkurenci, bo kmalu predstavljen kot nov član bolgarskega Ludogorca. Da za 27-letnega vsestranskega nogometaša, ki je v osnovi branilec, vlada veliko zanimanje evropskih klubov, so ob začetku priprav potrdili tudi pri črno-belih.

Nekdanji član B ekipe Maribora je bil pri Muri na začetku Šimundžin joker s klopi, kasneje pa si je utrdil mesto v začetni enajsterici Prekmurcev in bil eden izmed nepogrešljivih členov črno-bele šampionske zasedbe, pišejo na spletni strani slovenskih državnih prvakov. Z dobrimi igrami si je Karničnik prislužil tudi vpoklic v slovensko reprezentanco, za katero je zbral štiri nastope. Za Muro je odigral 180 tekem v vseh tekmovanjih in ob tem prispeval 18 golov.

"V tem trenutku težko rečem kaj drugega kot enostavno hvala za vse trenutke, ki sem jih preživel v Murski Soboti. Zahvala predvsem klubu, vsem delavcem in izjemnim navijačem ter Black Gringosom, da ste me v teh štirih letih in pol vzeli za svojega. V tem času smo naredili izjemno zgodbo vse od druge lige, do pokalnega naslova, do naslova državnih prvakov in na koncu do konferenčne lige. Tukaj sem se razvil kot nogometaš, postal reprezentant in bil proglašen za najboljšega igralca lige. Zaradi vseh let, ki sem jih preživel tukaj, me bo nekaj vedno vezalo na Prekmurje. Zaradi tega upam in verjamem, da je to le začasno slovo od črno-belih," je ob slovesu od Mure dejal 27-letni Korošec. 

image
Igor Napast

Športni direktor Mure Denis Rajbar ima v tej zimi zaradi odličnih rezultatov Mure v preteklih letih obilo dela. Ob drugem prestopu v nekaj dneh je Rajbar za spletno stran kluba dejal: "Spomnim se, ko sem se pred štirimi leti in pol prvič dobil z Žanom. Tako je pokazal interes in željo, da se pridruži Muri. Njegova želja, volja, motivacija in delovne navade nikoli niso bile vprašljive. Vedno je bil vzor na igrišču in izven njega. Žan je lep primer dobrega dela v klubu, saj se je najprej prebil v reprezentanco, z dobrimi igrami pa si je prislužil prestop v klub, ki se vsako leto bori za nastop v ligi prvakov. Včeraj sva se z Žanom še zadnjič dobila, pogovorila, spila pijačo in si segla v roke. Zaradi vsega zgoraj naštetega so vrata Fazanerije zanj vedno odprta."

Pred Karničnikom je za Ludogorec igral še en Korošec, član serijskih bolgarskih prvakov je bil med letoma 2012 in 2015 tudi napadalec Roman Bezjak.