Miha Dajčman
13.9.2021

(POGOVOR) Žan Karničnik: Gol z glavo je bil presenečenje

(POGOVOR) Žan Karničnik: Gol z glavo je bil presenečenje
Šport

Korošec je z edinim golom odločil derbi osmega kroga prve lige.

Branilec Mure, ki ga Ante Šimundže zna uporabiti tudi višje na igrišču in na boku, s 182 centimetri ni bil med najvišjimi nogometaši na sobotnem derbiju na Fazaneriji, a z iznajdljivostjo je 26-letni Radeljčan med kotom pobegnil branilcem Olimpije. S prefinjenim strelom na prvi vratnici je premagal Nejca Vidmarja in dosegel edini gol na tekmi.

Nepogrešljiv člen prve postave Mure - v tej sezoni je igral na prav vseh šestnajstih tekmah - je proti Olimpiji dosegel prvi gol v sezoni (v kvalifikacijah za ligo prvakov je dvakrat podal). Na 159 tekmah v črno-belem od poletja 2017, ko je v Mursko Soboto odšel iz B-ekipe Maribora, jih je dosegel 15, devet v prvi ligi. Karničnik pod vodstvom Šimundže napreduje iz leta v leto, ekipi prinaša mirnost in zanesljivost, v zadnjih dveh sezonah pa se ni zgodilo malokrat, da je naredil razliko tudi, ko so Prekmurci napadali. "Golov z glavo nisem dosegel prav veliko, to je bilo nekakšno presenečenje," se je nasmejal Žan Karničnik in povedal, da so želeli izkoristiti prekinitve, v katerih so Ljubljančani v začetku sezone pogosto ranljivi.

image
Branilec, ki se znajde tudi višje na igrišču, je poskrbel za veselje črno-belih.
Andrej Petelinšek

S tretjo zmago v domačem prvenstvu bodo muraši krenili v skupinski del konferenčne lige, med reprezentančnim premorom so si povrnili energijo, ki jim je pošla v uvodnem delu sezone, je po zmagi nad Olimpijo pojasnil Karničnik: "Končno smo imeli nekoliko več pavze, da smo se spočili, več smo lahko tudi trenirali. Ni bil le ritem regeneracija - tekma. Vsekakor nam je to pomagalo. Dobro smo izkoristili ta čas, zdaj pa znova sledi veliko tekem, morda ne tako naporen ritem, a treba se bo dobro pripraviti."

Zmaga nad Olimpijo in priključitev zgornji tretjini lestvice je dobra popotnica za prvo tekmo v evropski jeseni. "Želeli smo si te zmage in da ne prejmemo gola, ker se nam je v prvih krogih prevečkrat pojavljalo, da smo prejeli lahke gole. Pogled na lestvico je zdaj nekoliko lepši."

​Po dnevu regeneracije se bodo Prekmurci začeli podrobno pripravljati na četrtkov obračun z nizozemskim Vitessejem v Ljudskem vrtu. Karničniku je žal, da domače tekme Mure ne bodo odigrane na Fazaneriji, si pa želi, da bi imeli bučno podporo tudi v Mariboru, ki ni daleč od Murske Sobote in kjer se prav tako dobro znajdejo - ob koncu minule sezone so tam vijoličaste premagali na neposredni tekmi za naslov državnega prvaka.