N.S.
11.9.2020

Odpoved dirke: Najboljših na svetu ne bo na Koroško

Odpoved dirke: Najboljših na svetu ne bo na Koroško
Aritz Gordo Najboljši Slovenec v tem športu Vid Peršak.
Šport

Svetovna enduro serija v gorskem kolesarstvu bo leto 2020 sklenila po dirkah v Italiji. Najboljših na svetu na Koroškem tako letos ne bomo videli.

Po uvodu v sezono in dirki v Švici, kjer je Prevaljčan Vid Peršak dosegel imenitno 10. mesto, se karavana svetovne enduro serije (EWS) seli na italijansko riviero, kjer bosta na sporedu dve dirki. Z njima se bo letošnja sezona tudi zaključila. Zadnji dve postaji, Koroška, kjer bi dirka potekala na pobočjih Jamnice in Pece ter Francija, sta odpovedani. "Priprave so bile na obeh straneh meje v polnem teku, podporo imamo tudi s strani vseh glavnih partnerjev, a glede na nepredvidljivo situacijo smo skupaj z vodilnimi v EWS sprejeli odločitev v skupno dobro in se odločili, da ne bomo vztrajali pri izvedbi dirke," je za portal mtb.si povedal Anej Štrucl. "Iskreno nam je žal, a po pogovoru z organizatorji serije in ekipami smo ugotovili, da je to najboljša možnost. Želim si, da bomo v prihodnje naredili še več dogodkov na najvišjem nivoju, zagotovo pa si želimo tudi dirk serije EWS," je še dodal Štrucl.

Peršak in druščina bodo tako sezono sklenili zadnji konec tedna v septembru, že ta konec tedna pa Prevaljčana čaka državno prvenstvo v Kočevju