N.S.
13.9.2020

Nov velik uspeh za Ravenčane: Žiga Kristijan Žigon trikratni državni prvak!

Nov velik uspeh za Ravenčane: Žiga Kristijan Žigon trikratni državni prvak!
Občina Ravne na Koroškem Ekipa, ki žanje uspeh za uspehom.
Šport

Mladinsko državno prvenstvo v namiznem tenisu se je končalo po željah ravenskega Fužinar Inter Diskonta. Glavni akter? Žiga Kristijan Žigon, ki se je na Koroško vrnil s kar tremi pokali za naslov državnega prvaka.

Žiga Kristijan Žigon je postal državni prvak med posamezniki, v dvojicah in v mešanih dvojicah. V posamični konkurenci je v finalu premagal klubskega kolega Aljaža Godca, kar je še eno potrdilo več, da ravenski namiznoteniški klub sodi v sam slovenski vrh. Oba igralca sta bila tudi prva nosilca turnirja, na katerem je bilo prijavljenih 71 igralcev. V dvojicah je naslov državnega prava osvojil z Leonom Veronikom, prav tako članom Fužinarja, v mešanih dvojicah pa je slavil skupaj s Tamaro Kobetič iz Mengša. V igri dvojic sta se izakazli tudi Nuša Kadiš in Polona Horvat, ki sta osvojile drugo mesto, 3. - 4. mesto pa sta, prav tako v igri dvojic, oscvojila Fužinarjev Aljaž Godec in Domen Zupančič iz Novega mesta.

image
Občina Ravne na Koroškem Tri pokale je Žiga Kristijan Žigon prinesel na Koroško.

Za tekmovalce in tekmovalke, ki so tako dobro nastopali na Obali so ob vrnitvi na Ravne pripravili sprejem v Pop baru, kjer jim je čestital tudi predsednik kluba Stojan Šater. September bo sicer za igralce namiznega tenisa še pester. Že prihodnji teden bo v Lučah državno prvenstvo za kadete in kadetinje, teden dni kasneje pa bo v Mengšu še državno prvenstvo do 21 let in državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje.