N.S.
19.2.2021

Neja Dvornik:Lahko sem zadovoljna, danes na progi Labirinti tudi Albin Tahiri

Neja Dvornik:Lahko sem zadovoljna, danes na progi Labirinti tudi Albin Tahiri
Reuters Neja Dvornik
Šport

Alpske smučarke so se včeraj merile na predzadnji tekmi svetovnega prvenstva v Cortini d‘Ampezzo. Na startu veleslalomske preizkušnje je bilo kar 99 tekmovalk, med njimi tudi Korošica Neja Dvornik, ki je osvojila 21. mesto. Danes na sporedu moški veleslalom, sobota in nedelja bosta obarvani slalomsko.

Velika zmagovalka specialnega veleslaloma je v četrtek postala 29-letna Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je s tem postala komaj četrta Zemljanka, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila zlati kolajni v superveleslalomu in veleslalomu. Švicarka je slavila pred Američanko Mikaelo Shiffrin, ki ni ubranila prednosti s prve vožnje. Pripadlo ji je srebro z zaostankom dveh stotink. Tretje mesto je v finalu presenečenj osvojila Avstrijka Katharina Liensberger. Njen zaostanek za bron je znašal zgolj devet stotink sekunde.

Izmed Slovenk so na tekmi nastopile Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik in že omenjena Korošica Neja Dvornik. Hrovatova, ki je bila prva slovenska favoritinja za kolajno v Cortini d'Ampezzo, se je finalni nastop povsem ponesrečil. Tekmovalka iz Podkorena je v drugi vožnji veleslaloma nastopila z desetim izhodiščem. Na drugi progi pa se ji je primerila napaka in posledično odstop. "Lotila sem se s takim pristopom, kot se moram lotiti. Spet se mi je zgodila napaka. Vem, da se jih toliko ne bi smelo dogajati, a se mi. Trenutno sem zelo razočarana, mislim, da mora miniti nekaj časa, da pomislim zakaj in potem pustiti to tekmo za sabo in iti v slalom," je dejala Hrovatova.

image
Neja Dvornik
Reuters

Svojo nalogo pa je odlično opravila Slovenjgradčanka Neja Dvornik, ki se je v drugem teku podala na progo četrta po vrsti. Smučala je odlično, edino napako je naredila na prelomnici, kjer je izgubila nekaj desetink. V cilj je prišla 'v zelenem' z 0.70 naskoka pred najbližjo tekmico. ''Prva vožnja mi ni uspela, tako kot bi si želela. Imela sem nekaj težav z nastavitvami. Sem pa vesela, da mi je v drugi vožnji bolje uspelo, sploh v zgornjem delu. V spodnjem sem naredila nekaj napak. Če pogledam vse skupaj sem lahko zadovoljna," je po tekmi povedala Dvornikova, ki je na koncu osvojila 21. mesto. 

V Cortini d'Ampezzo bodo danes na progi Labirinti izpeljali moški veleslalom na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Na startu sta Žan Kranjec in Štefan Hadalin, pesti pa bomo stiskali tudi za Ravenčana Albina Tahirija, ki nastopa za Kosovo in se bo na progo podal s številko 90.  Jutri in v nedeljo bosta na sporedu še oba slaloma.

image
Albin Tahiri
Gepa pictures