M.K.
6.6.2021

Maribor ima novo okrepitev: Napadalec se je po štirih letih vrnil med vijoličaste

Maribor ima novo okrepitev: Napadalec se je po štirih letih vrnil med vijoličaste
NK Maribor Korošec bo spet oblekel vijoličasti dres.
Šport

V Ljudskem vrtu potrdili prihod Roka Sirka. Napadalec, ki je nazadnje igral na Poljskem, je s klubom podpisal dveletno pogodbo

Na igrišču se bo začelo v ponedeljek, v pisarnah Ljudskega vrta pa ne počivajo. Po Gregorju Sikošku so v NK Maribor predstavili še enega novinca. Med vijoličaste se vrača napadalec Rok Sirk. Dravograjčan je v Ljudskem vrtu že igral za kadetsko in mladinsko ekipo, bil član B-moštva, v članski zasedbi pa zabeležil en nastop, preden se je leta 2017 preselil k Muri, dve leti kasneje pa na Poljsko, kjer je nabiral mednarodne izkušnje v dresu kluba Zaglebie Lubin. Spomladanski del minule sezone je preživel na posoji pri poljskemu drugoligaš Radomiaku.

Šuler: Rok je mešanica mladosti in izkušenj
Če se je po številnih odhodih nogometašev zdelo, da bo Maribor za prvi trening težko sestavil dve enajsterici, so se vrata Ljudskega vrta zdaj začela odpirati tudi na drugi strani. Rok Sirk je druga poletna okrepitev vijoličastih. "Ker ima tako velik motiv in močno izraženo željo, da po vmesnem nabiranju izkušenj v tujini naredi korak naprej, je bila odločitev še lažja. Rok je mešanica mladosti in izkušenj, glavni del kariere je še pred njim, v tem trenutku pa pri sestavljanju novega mozaika pomeni tisti del, ki ga potrebujemo. S svojim garanjem in trudom, ki ga spremlja skozi dosedanjo kariero, sodi v našo zgodbo, tako nogometno kot značajsko," je o povratniku dejal športni direktor NK Maribor Marko Šuler.

"Že nekaj let je minilo, odkar me ni bilo tukaj. Toda občutki so še zmeraj takšni, kot da bi včeraj zapustil Maribor in se vrnil nazaj domov. Pomislekov ni bilo, s športnim direktorjem sva se slišala in hitro dogovorila. Če je želja obojestranska, so dodatne besede odveč. Prihajam motiviran in v dobrem stanju. Takoj ko sem prišel s Poljske, sem začel z individualnimi treningi in lahko v ponedeljek začnem na polno," je po podpisu dveletne pogodbe s 15-kratnimi slovenskimi prvaki dejal 27-letni napadalec, ki je na 34 tekmah v slovenski prvi ligi dosegel 15 golov, v poljski ekstraklasi pa je bil na 29 tekmah natančen dvakrat.

"Želel bi si, da bi takrat pokazal več v dresu Maribora, toda ni se izšlo. Splet okoliščin, tudi poškodba in preprosto se ni vse zložilo, kot sem verjel, da se bo. Čutim kot obvezo, da povrnem klubu, kar mi je takrat ponudil kot mlademu igralcu. Srečen sem, da sem se vrnil v Maribor, kjer je tudi moj družinski dom. Vloge se spreminjajo, v klubu je kar nekaj novih obrazov. Ni več veliko fantov, s katerimi smo si takrat delili slačilnico. Ekipa je spremenjena, vendar večinoma poznam igralce in komaj čakam, da začnemo s skupnim delom," je za klubsko spletno stran še dejal povratnik, ki bo na dresu nosil številko 13.