N.S.
6.4.2021

Korošec Klemen Čebulj do novega naziva najkoristnejšega igralca

Korošec Klemen Čebulj do novega naziva najkoristnejšega igralca
Aleš Oblak Klemen Čebulj
Šport

Slovenski odbojkarski reprezentant Klemen Čebulj si je v končnici poljskega prvenstva prislužil nov naziv najkoristnejšega igralca srečanja. V italijanskem prvenstvu Tine Urnaut in Jan Kozamernik z Milanom ostajata v boju za mesto, ki vodi v evropska tekmovanja.

Asseco Resovii, katere barve brani Klemen Čebulj, dobro kaže v boju za peto mesto v poljskem prvenstvu. Na prvi tekmi so odbojkarji Resovie namreč premagali Trefl Gdansk. Varovanci Alberta Giulianija, sicer tudi selektorja slovenske moške reprezentance, so zmagali po štirih nizih. Naš sprejemalec je dosegel 19 točk (en as), na sprejemu je bil polovično uspešen, znova pa si je z odlično predstavo prislužil naziv najkoristnejšega igralca.

Ljubitelji italijanske odbojke lahko poleg zaključnih bojev za naslov prvaka spremljajo tudi obračune za preostala mesta med osmimi moštvi, ki se niso prebila v polfinale. Klubi so odigrali tri od sedmih krogov skupinskega dela. Jan Kozamernik in Tine Urnaut z moštvom iz Milana ostajata v boju za 5. mesto, ki še vodi v evropska tekmovanja. Allianz Milano je namreč dva od treh dvobojev dobil po petih nizih, enega pa po štirih. Najprej je tesno premagal Kioenno Padovo, pri kateri se je Tonček Štern izkazal z 20 točkami (dva asa) ob skoraj polovični uspešnosti v napadu. Kozamernik je za Milančane dosegel sedem točk (en as, dva bloka), Urnaut pa tri.

image
Tine Urnaut
Robert Balen

Na tekmi proti Top Volley Cisterni je srednji bloker Kozamernik nanizal kar 12 točk ob 64-odstotni uspešnosti v napadu. Naš reprezentant je bil trikrat nezaustavljiv na servisu, dvakrat pa je bil uspešen v bloku. Sprejemalec Urnaut se je ob 40-odstotni uspešnosti na sprejemu in 58-odstotni uspešnosti v napadu ustavil pri 11 točkah. V 3. krogu proti ekipi Leo Shoes Modena je reprezentančni kapetan prispeval točko, Kozamernik pa jih je dosegel 11 (75-odstoten v napadu), od tega je v statistiko kar pet točk vpisal z blokom.