N.S.
14.6.2021

Kolajn poln konec tedna za koroške atlete in atletinje

Kolajn poln konec tedna za koroške atlete in atletinje
Koroški atletski klub Koroški atleti so se konec tedna mudili v Novem mestu.
Šport

Konec tedna je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo v atletiki za mlajše mladince in mladinke (U18) ter za mlajše člane in članice (U23). Na Dolenjskem uspešna tudi Atletski klub Slovenj Gradec in Koroški atletski klub.

Za prvo zlato medaljo v konkurenci mlajših mladink je v metu diska poskrbela Nuša Lužnik (AK Slovenj Gradec) Njeno orodje je pristalo pri 35,83m, kar je zadostovalo za zmago. Slovenjgraška štafeta 4x100m je v postavi Zala Hovnik, Vita Vovk, Lana Verhovnik in Zala Sekavčnik je s časom 49,28 osvojila bronasto medaljo v kategoriji U23. V kategoriji U18 je v teku na 400m z ovirami z osebnim rekordom bronasto medaljo osvojil Urban Prošt (AK Slovenj Gradec), enak dosežek je uspel tudi njegovi klubski kolegici Gaji Korošec, ki je v finišu teka na 200m za le 5 stotink zgrešila zlato kolajno. Bronasti so bili še Slovenjgradčani, ki so tekli v štafeti 4x300m (Nik Uranc, Nejc Blažun, Nejc Škrabec in Urban Prošt). Še eno medaljo, tokrat srebrno je osvojila Nuša Lužnik v suvanju krogle. 

V kategoriji U23 sta medalji, in sicer srebrni, osvojili Zala Sekavčnik v teku na 800, in Vita Vovk v teku na 200m (obe AK Slovenj Gradec). Bronasto kolajno je osvojila še slovenjgraška štafeta 4x400m (Zala Hovnik, Lana Verhovnik, Vita Vovk in Zala Sekavčnik)

Med mlajšimi članicami sta bronasti medalji, Hanna Navodnik v troskoku, Denisa Topler pa v teku na 100m, osvojili tudi članici Koroškega atletskega kluba.