M.D.
22.2.2021

Je Oliver Bogatinov res suspendiral svojega pomočnika Marka Šulerja?

Je Oliver Bogatinov res suspendiral svojega pomočnika Marka Šulerja?
Andrej Petelinšek
Šport

Oliver Bogatinov naj bi suspendiral svojega pomočnika Marka Šulerja, ki je odgovornost za trenutno stanje moštva prevzel nase.

Po slabem začetku spomladanskega dela sezone, ko so vijoličasti igrali neodločeno z Domžalami in Bravom ter izgubili proti Celju, je danes zaokrožila vest, da je športni direktor 15-kratnih slovenskih prvakov suspendiral svojega pomočnika Marka Šulerja. Ta je včeraj za Ekipo odgovornost za trenutno stanje moštva prevzel nase.

Upokojenega nogometaša, dolgoletnega člana Maribora in nekdanjega reprezentanta Slovenije smo poklicali in vprašali, če vest o njegovem suspenzu drži, a nam je odgovoril, da je to vprašanje za Bogatinova. Slednji se nam na klic ni odzval, prav tako čakamo uradni odgovor kluba. 

"Potrebno je nekaj narediti. Takšen kot je trenutno Maribor, ni Maribor, kot bi moral biti. Potrebna je reakcija, danes se je zgodila, zdaj pa bomo videli, kako bo," nam je v kratkem pogovoru dejal Marko Šuler. Korošec je v pogovoru za ekipo večkrat omenil, da bi moral bolj odločno reagirati, ko je videl, kam gredo zadeve v Mariboru. 

Športni direktor Oliver Bogatinov je za Šport TV kot razloge za neuspešen začetek nadaljevanja sezone navedel težave s koronavirusom med pripravami in številne poškodbe.

Martin Milec znova z ekipo
Od 19. februarja lahko z ekipo v Ljudskem vrtu znova trenira bočni branilec Martin Milec. Danes je klub na družbenih omrežjih objavil, da je 29-letnik že priključen ekipi, na tekmi pa bo lahko zaigral po 19. marcu, ko bo odslužil štirimesečno kazen zaradi pozitivnega dopinškega testa. Nogometaš je bil testiran 27. avgusta po tekmi proti Colerainu, vzorec pa je pokazal prisotnost prepovedanega fenoterola, ki je bil del zdravila berodual, ki ga je Milec prejemal zaradi bolezni.

Maribor se bo v sredo na Krasu pomeril s Taborom. Na zadnjih dveh gostovanjih v Sežani so vijoličasti visoko izgubili. V soboto bo v Ljudskem vrtu večni derbi med Mariborom in Olimpijo.