STA, J.D.
18.12.2020

Jaš Berložnik iz PK Fužinar izboljšal 32 let star mladinski rekord

Jaš Berložnik iz PK Fužinar izboljšal 32 let star mladinski rekord
PK Fužinar Jaš Berložnik, Urška Hancman, Sara Račnik in Lovro Knez.
Šport

V Györu zmaga Klančarjevi, Lovro Knez je na 200 m prsno osvojil drugo mesto.

Drugi dan mednarodnega plavalnega mitinga v Györu na Madžarskem je včeraj za slovensko zmago poskrbela Neža Klančar iz ljubljanske Olimpije, ki je s 55,79 na 100 m prosto v finalu slovenskega reprezentančnega obračuna premagala Ravenčanko Janjo Šegel. Tej se je ura ustavila pri 56,23 sekunde.
"Bilo je zelo naporno. V Ljubljani plavamo v 25-metrskem bazenu, kar se je seveda v večjem močno poznalo in v drugi polovici tekme je bilo težko. Dobila pa sem potrdilo, da imam hitrost, kar bom skušala unovčiti na 50 m prosto in delfin, čaka pa me še tekma na 200 kravl," je po tekmi povedala Klančarjeva, o tem, če lahko o nastopih še kaj doda, pa povedala: "Ničesar. Le 50-metrski bazen naj nam odprejo, saj je razlika velika in v malem bazenu se za velike tekme pripraviti ne da."
Da imajo bolje urejeno infrastrukturo kot v prestolnici, dokazujejo na Ravnah. Jaš Berložnik je na 200 m delfin zasedel tretje mesto, z 2:02,04 pa je dosegel tudi nov slovenski mladinski rekord. Staro znamko, ki jo je leta 1988 dosegel Matjaž Koželj, je izboljšal za 14 stotink sekunde. Njegov klubski kolega Lovro Knez je na 200 m prsno z 2:19,42 osvojil drugo mesto.
Blizu stopničk sta bila tudi Jaka Pušnik iz Olimpije in plavalec Ljubljane Primož Pavletič Šenica, ki sta na 400 m prosto osvojila peto in šesto mesto, na 100 m kravl sta bila peti in sedmi.