N.S., STA
22.3.2021

Janja Šegel tretja v Franciji, Daša Tušek sedma, del slovenske ekipe v težavah s koronavirusom

Janja Šegel tretja v Franciji, Daša Tušek sedma, del slovenske ekipe v težavah s koronavirusom
Sašo Bizjak Fotografija je z lanskega mitinga na Ravnah.
Šport

Slovenska plavalna reprezentanca bi morala konec tedna nastopiti na močnem mednarodnem mitingu v Nici in nato odpotovati na višinske priprave. Zaradi okužbe s koronavirusom so se načrti uresničili le delno.

Na izredno močnem mitingu je preboj na stopničke uspel le ravenski olimpijski Janji Šegel, ki je na 200 m prosto z 2:00,18 osvojila tretje mesto, že v predtekmovanju pa je premagala tudi mejo dveh minut. V finalu je nastopila tudi Ravenčanka Daša Tušek, ki je v disciplini 800 m prosto plavala v finalu in s časom 8:54,61 osvojila sedmo mesto

V finalu je dvakrat nastopila tudi specialistka za prsni slog Tjaša Vozel, v okviru načrtov pa je plavala tudi daljinska plavalka Špela Perše. Šeglova, Tuškova, Vozlova in Peršetova se je odpravila tudi na višinske priprave.

Zaradi okužbe z novim koronavirusom pa se je zapletlo pri ljubljanskem delu odprave, Primož Šenica Pavletič, Jaka Pušnik in Neža Klančar. Slednja si je sicer v petek priborila finale na 50 m delfin, popoldan pa že prejela prepoved nastopa. Moški del sploh ni smel na tekmo.

Na srečo so v reprezentanci lahko rešili zaplet okrog okužbe s predčasnim odhodom domov, kjer trojico čakajo karantena in testiranje, nato pa v primeru negativnih testov tudi novi trening v pripravi na evropsko prvenstvo in poletne olimpijske igre. Na novo pa se bodo postavili tudi načrti za priprave.

Ostali reprezentanti so doma. Peter John Stevens vnovič vadi v domačem Triglavu, Katja Fain in Martin Bau v mariborskem Braniku. Fainova bo višinske priprave opravila v Turčiji.

Pretekli konec tedna pa je dobro nastopala tudi Radovljičanka Tjaša Pintar. Na finalu študentskega prvenstva NCAA v ZDA je bila predvsem nepogrešljiva članica štafete univerze Tennessee, s katero si je priplavala dve uvrstitvi med najboljših osem.

Preberite tudi:

Tjaša Oder je končala kariero