N.S., STA
13.9.2020

Janja Garnbret znova brez konkurence, zmaga za Korošico tudi med mlajšimi deklicami

Janja Garnbret znova brez konkurence, zmaga za Korošico tudi med mlajšimi deklicami
Osebni arhiv Janja Garnbret.
Šport

V Celju so izpeljali drugo tekmo letošnjega državnega prvenstva športnih plezalcev. V knežjem mestu so se športni plezalci in športne plezalke merili v hitrostnem plezanju v vseh kategorijah. V konkurenci članic je slavila Janja Garnbret, članica šaleškega odseka, zmagovalec med člani pa je postal Matic Kotar, član kamniškega kluba.

Janja Garnbret, ki je lani zablestela z osvojenimi naslovi svetovne prvakinje v težavnosti, balvanih in kombinaciji, je v finalu za zmago premagala Lucijo Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica).

To je druga zaporedna zmaga Garnbretove na tekmah DP, potem ko je prejšnjo nedeljo slavila v balvanskem plezanju v občini Log-Dragomer.

Tretje mesto je pripadlo svetovni podprvakinji v težavnosti Mii Krampl (AO Kranj), ki je v malem finalu ugnala Majo Majcen, predstavnico domačega ŠPO Celje.

V članski konkurenci je Matic Kotar (PK Kamnik) za zmago v finalnem dvoboju prehitel Roka Kralja (Šaleški AO). Oba sta v finalu plezala pod mejo osem sekund.

Prvi favorit domačega celjskega odseka Jernej Kruder se je moral po slabšem polfinalu zadovoljiti s tretjim mestom. V malem finalu je bil za uvrstitev na najnižjo stopničko zmagovalnega odra boljši od Grege Verbuča (Šaleški AO).

​Prvo mesto tudi Zoji Sedaljšek

Na tekmovanju so poleg članov nastopili še plezalci in plezalke v mlajših selekcijah. Nastopili so trije predstavniki Alpinističnega kluba Slovenj Gradec in ena predstavnica iz ravenskega kluba. Prvo mesto je med mlajšimi deklicami osvojila Zoja Sedaljšek (AK Slovenj Gradec), drugo je v isti kategoriji dosegla Žana Gliebe (AK Ravne). Med mlajšimi dečki je peto mesto osvojil Denis Trost iz slovenjgraškega kluba, šesta pa je v kategoriji starejših deklic bila njegova klubska kolegica Eva Perše.