N.S., STA
24.3.2021

Hrovatova in Hadalin državna prvaka v veleslalomu, Neja Dvornik tretja

Hrovatova in Hadalin državna prvaka v veleslalomu, Neja Dvornik tretja
Andrej Petelinšek
Šport

Na poligonu Podkoren v Kranjski Gori so danes izpeljali tekmi državnega prvenstva alpskih smučark in alpskih smučarjev v veleslalomu. Domačo in tujo konkurenco, na tekmah so lahko nastopili tudi udeleženci iz drugih držav, sta pokorila domačinka Meta Hrovat v ženski in Vrhničan Štefan Hadalin v moški konkurenci.

Zlasti moška tekma je bila zanimiva zaradi pisane mednarodne udeležbe, ženska pa zaradi močne slovenske konkurence. Hadalin je po dveh vožnjah slavil z 1,24 sekunde prednosti pred Avstrijcema Joshuo Sturmom. Tretje mesto sta si razdelila Lukas Feurstein in Slovak Andreas Žampa, brat Adama Žampe, ki je ljubiteljem smučanja znan po nastopih v svetovnem pokalu. Oba sta za Hadalinom zaostala 1,80 sekunde.

Boj za drugo in tretje mesto na državnem prvenstvu sta, ob odsotnosti najboljšega slovenskega veleslalomista Žana Kranjca, dobila Miha Hrobat (+3,15) in Anže Gartner (+4,00). Hrobat je sicer končal na sedmem, Gartner pa na desetem mestu.

V ženski konkurenci je slavila Meta Hrovat, ki je tudi najboljša veleslalomistka v svetovnem pokalu med Slovenkami. Hrovatova je slavila pred moštveno kolegico Ano Bucik (+1,26). V troboju za tretje mesto je bila najboljša Neja Dvornik (+2,01), ki se je uvrstila pred dvakratno smukaško prvakinjo Ilku Štuhec (+2,19) in Andrejo Slokar (+2,52), sicer letošnjo zmagovalko slalomskega seštevka evropskega pokala.

V Kranjski Gori bodo v četrtek izpeljali žensko in moško tekmo za državno prvenstvo v slalomu.

V bližnjem Trbižu tik za slovensko-italijansko državno mejo pa bodo od nedelje naprej na sporedu tekmovanja slovenskega DP v hitrih disciplinah, smuku in superveleslalomu, ter za zaključek še tekmi v alpski kombinaciji.