N.S., STA
5.11.2021

Fužinarjevi Janji Šegel osebni rekord in še en polfinale

Fužinarjevi Janji Šegel osebni rekord in še en polfinale
Nejc Strojnik
Šport

Plavalka ravenskega Fužinarja Janja Šegel si je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Kazanu priplavala še polfinale na 100 m hrbtno. Z izidom 59,37 je za sekundo popravila osebni rekord, osvojila 16. mesto in po državni rekorderki Anji Čarman postala druga Slovenka, ki je na tej razdalji premagala mejo ene minute.

"S plavanjem sem zadovoljna, saj sem osebni rekord popravila za sekundo. Imam še nekaj rezerve, popoldne pa znova upam na najboljši izid in bomo videli kam me bo popeljal," je bila vesela Janja Šegel, ki je že v četrtek napovedala dosežek pod minuto. "Stopnjuje formo, pridobila je še en štart, kar je zelo dobro pred 200 m prosto, ki jo čaka jutri," pa je dopolnil trener Matija Medvešek.

Na 200 m prosto je prepričal tudi Triglavan Sašo Boškan. Debitant na velikih tekmovanjih je sicer resda osvojil 23. mesto, je pa z 1:46,63 kar za 1,25 sekunde popravil svoj osebni rekord in se na večni slovenski lestvici prebil na tretje mesto za dolgoletna reprezentanta Petra Mankoča in Martina...