STA, VČ
7.2.2021

Dvojna slovenska zmaga: Lampičeva in Urevčeva prvi na Švedskem

Dvojna slovenska zmaga: Lampičeva in Urevčeva prvi na Švedskem
Stanko Gruden/STA
Šport

Smučarski tekačici Eva Urevc in Anamarija Lampič sta zmagali na ekipni sprinterski tekmi za svetovni pokal v Ulricehamnu na Švedskem - za največji uspeh doslej. Decembra lani sta bili v Dresdnu tretji.

Drugi sta bili zmagovalka sobotnega sprinta Maja Dahlqvist in najboljša sprinterka prejšnje sezone Linn Svahn, Švedinji sta zaostali 18 stotink.

"Res sva dobro taktično izpeljali tekmo. Bili sva v ospredju, a nekoliko zadaj zaradi vetra. Ta zmaga je tudi malo maščevanje zame po izpadu iz finala včeraj," je takoj po tekmi v prvi televizijski izjavi povedala Lampičeva, sedma v soboto na posamičnem sprintu. Četrtič je bila najboljša slovenska športnica lanskega leta prva v svetovnem pokalu, prejšnja tri slavja je imela na posamičnih sprintih v Val di Fiemmeju 2020, Lenzerheideju 2019 in Pyeongchangu 2017.

Tokrat je z Urevčevo dosegla sploh prvo slovensko zmago na ekipnih sprintih. "Izredno, to je moja prva zmaga na velikih tekmah. Sem zelo vesela in pozitivno vznemirjena," pa je po tekmi je povedala Urevčeva, peta dan prej za največji posamični uspeh kariere, v kateri je šestič v svetovnem pokalu prišla med deseterico. Šesti mesti lani v Davosu in predlani v italijanskem Cogneju pa sta bili pred tem vikendom njeni najboljši uvrstitvi. Deveto mesto v Seefeldu 2019 v štafeti je njena najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih.