N.S., STA
27.11.2021

Dvojna slovenska zmaga: Ema Klinec pred Uršo Bogataj!

Dvojna slovenska zmaga: Ema Klinec pred Uršo Bogataj!
EPA

Ema Kline

Šport

Slovenske smučarske skakalke so na drugi tekmi svetovnega pokala olimpijske zime v Nižnjem Tagilu uprizorile zgodovinski uspeh, saj so slavile dvojno zmago. Prvič v karieri se je zmage na tej ravni tekmovanja veselila Ema Klinec (235,1 točke), ki je bila na uvodni tekmi sezone druga, drugo mesto pa je zasedla Urša Bogataj (227).

"Danes sem bila bolj mirna in sproščena kot včeraj. Bolje sem se vozila v zaletni smučini, z večjo hitrostjo, in uspelo mi je pokazati dobra skoka. Zelo sem vesela prve zmage. Na vsaki tekmi se skušam osredotočiti na sebe in uživati v skokih," je v prvi izjavi po 12. stopničkah v karieri za televizijo Fis dejala Klinčeva, ki je z današnjo zmago oblekla tudi rumeno majico vodilne v pokalu.

Na zmagovalnem odru je ob obeh Slovenkah stala še Nemka Katharina Althaus (225,9 točke). V današnjem finalu na srednji skakalnici Štorklja pod žarometi so nastopile še tri Slovenke.

Nika Križnar (202,7), peta po prvi seriji, je nazadovala na sedmo mesto, Jerneja Brecl (180,8); po prvi seriji sedma, je v prav tako težkih razmerah padla na 17. mesto, Špela Rogelj (170,1...