N.S.
25.4.2021

Dravograd kar sedemkrat v polno! Zmagal tudi Korotan, Fužinar izgubil

Dravograd kar sedemkrat v polno! Zmagal tudi Korotan, Fužinar izgubil
NK Koroška Dravograd V Dravogradu je padlo osem golov.
Šport

Včerajšnja nogometna sobota je postregla z dvema koroškima zmaga in enim porazom. Dravograjčani so mrežo nasprotnika stresli kar sedemkrat!

S tekmami 16. kroga se je začel sklepni del 2. SNL, ki je odslej razdeljena na dva dela, na skupino za prvaka in na skupino za obstanek. Nogometaši Fužinarja igrajo v skupini za obstanek, včerajšnjo domačo tekmo pa so zaradi obnove tribune na Ravnah odigrali v Slovenj Gradcu in z 1:2 izgubili proti Primorju. Z golom Tadeja Trdine v 32. minuti so sicer povedli, a potem, ko je bil dvakrat uspešen Džuzdanović, izgubili. Na lestvici so na desetem mestu oziroma na drugem mestu skupine za obstanek.

Fužinar Vzajemci - Primorje eMundia 1:2 (1:1)
* Stadion Slovenj Gradec, brez gledalcev, sodniki: Halilović, Gabrovec, Bezjak.
* Strelca: 1:0 Trdina (32.), 1:1 v (45.), 1:2 Džuzdanović (84./11 m).
* Fužinar Vzajemci: Marčič, Vuksanović (od 85. Turičnik), Potokar, Grubelnik, Horvat, Ćoralić, Kuhar, Koritnik, Turkuš (od 78. Paradiž), Trdina (od 66. Fasfald), Vardić.
* Primorje eMundia: Bužan, Badžim, Terziev, Šolaja (od 67. Štrukelj), Kuraj, Džuzdanović (od 88. Nagode), Leban, Dedić, L. Kodermac (od 90. Kuraj), J. Kodermac, Škarabot.
* Rumeni kartoni: Trdina, Turkuš, Vuksanović; L. Kodermac.
* Rdeči karton: Paradiž (82.).

Po pol leta dolgem premoru so se na igrišča vrnili tudi igralci v tretji slovenski nogometni ligi, kjer nastopajo Dravograjčani in Prevaljčani. Korotan se je v 10. krogu, ta je bil na sporedu včeraj, pomeril s Podvinci in zmagal s 3:2, Še več golov, kar osem, pa je padlo v Dravogradu, kjer so domačini z visokih 7:1 ugnali ekipo Šampiona. Ta včeraj ni bila prav nič šampionska. Trikrat je bil uspešen Jan Kotnik, dvakrat Davor Rogina in po enkrat Peter Kogelnik ter Tine Pori. Pri Prevaljčanih pa so zadeli Grega Triplat, Klemen Ofič in Blaž Kovač. Kakšno je stanje na lestvici 3. SNL vzhod? Oba koroška kluba sta napredovala, Dravograjčani so zdaj tretji, Korotan je sedmi.