Nejc Strojnik
12.9.2020

Dišalo je po presenečenju: Celjani so se v Slovenj Gradcu pošteno namučili

Dišalo je po presenečenju: Celjani so se v Slovenj Gradcu pošteno namučili
Šport

Drugi krog rokometne prve lige se je v Slovenj Gradcu končal z zmago Celja Pivovarne Laško, ki je po hudem boju v drugem delu tekme domačo ekipo premagalo s 26:29 (12:18).

V običajnih razmerah bi petnajst minut pred tekmo kjerkoli v bližini slovenjgraške športne dvorane težko dobili parkirno mesto. Na Koroškem so namreč v drugem krogu prve slovenske rokometne lige gostovali Celjani. A tokrat je bilo drugače. Zaradi razmer, v katerih smo se znašli, so v dvorano lahko vstopili le imetniki sezonskih vstopnic, pa še ti so se morali pred tekmo najaviti. Vsaka druga vrsta na tribuni je bila zaprta, usesti pa se je bilo mogoče na vsak tretji sedež. Obračun med starima znancema se je začel nekoliko negotovo, domači so prvič zadeli šele v šesti minuti, ko je bil s sedmih metrov uspešen Nemanja Živković. Obe ekipi sta igrali precej trdno v obrambi, a so Celjani po mnenju domačih navijačev kljub temu (pre)večkrat našli luknjo in zadeli. Kljub izenačeni igri na začetku, so igralci iz knežjega mesta kaj kmalu ušli na plus šest. 3:9 je bilo na sredi prvega polčasa, pri čemer je tretjino celjskih golov prispeval Kristjan Horžen

image
Nejc Strojnik

Zvesti navijači Orli kljub nekoliko slabšim minutam in maskam na obrazu niso popuščali, domači pa so jim vrnili z delnim izidom 3:0, pri čemer je bil še posebej atraktiven gol, ki je iz kakšnih desetih metrov dosegel Vid Levc. V zadnjem delu prvega polčasa so gostje svojo prednost še nekoliko povišali in na odmor odšli s šestimi goli razlike. 12:18 je po tridesetih minutah kazal semafor v Slovenj Gradcu. 

image
Nejc Strojnik

Drugi polčas so bolje začeli Korošci, Valentin Soldo je ubranil drugo sedemmetrovko na tekmi, Celjani pa so do takrat skupaj zapravili že tri. Domača obramba 5-1 se je izkazala za uspešno. Slovenjgradčani so dvorano na noge dvignili v 42. minuti, ko je trio Štumpl - Cvetko - Levc s tremi goli znižal izid na 19:20. Minuta odmora Tomaža Ocvirka na celjski klopi je bila nujna, a naleta Korošcev ni ustavila. Še naprej so grizli v obrambi, zmedla jih ni niti sumljiva sodniška odločitev in izključitev Vuka Milenkovića. V 46. minuti so po dveh zaporednih golih Žige Lesjaka prvič na tekmi povedli, semafor je kazal 22:21. Celjani kljub mnogim poskusom niso uspeli razviti svoje značilne igre, o povsem prerojenih Slovenjgradčanih je govoril tudi podatek, da so nekdanji evropski prvaki v prvih dvajsetih minutah drugega polčasa zadeli le petkrat. 

image
Nejc Strojnik

Tekma se je nadaljevala nervozno, gol Horžena dve minuti pred koncem, ki je prednost Celjanov povišal na plus dva pa je nekako napovedal, da bo četi Sebastjana Soviča do prvovrstnega presenečenja zmanjkalo le malo. Tekma se je končala z rezultatom 6:29 v prid Celjanov, Orli pa so kljub porazu športno zaploskali Celjanom. "Cele je v rokometu pač Cele. Mi je pa žal za tistih deset minut black-outa v prvem polčasu," je dejal eden izmed njih.

image
Nejc Strojnik

Slovenj Gradec 2011 - Celje Pivovarna Laško 26:29 (12:18)
* Športna dvorana, sodnika: Brecelj in Deržek.
* Slovenj Gradec 2011: Orter, Grobelnik, Cvetko 2 (1), Bulovič 3, Banfro 3, Levc 4, Šol 1, Živković 4 (3), Šiljeg, Lesjak 2, Milenković 2, Štumpfl 1, Ošlak 1, Jankovski 2, Dobaj 1, Soldo.
* Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko, Mazej, Dragašević, Cokan, Šarac 7, Poteko, Janc, Kodrin 4, Horžen 6, Grebenc 1, Kljun, Leban 2, Novak 7, Načinović 2.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 5 (4), Celje Pivovarna Laško 7 (3).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 8, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.