N.S.
14.9.2020

Deset let so čakali na tak uspeh: Nuša Perovnik in Tina Kovač državni prvakinji v judu

Deset let so čakali na tak uspeh: Nuša Perovnik in Tina Kovač državni prvakinji v judu
JK Acron Slovenj Gradec
Šport

Konec tedna je v Mariboru potekalo državno prvenstvo in hkrati prvo tekmovanje po tekmovalnem judo premoru. V soboto so se na državnem prvenstvu merili v kategoriji mlajših kadetov, v nedeljo pa še člani in članice.

V soboto je nastopilo 148 tekmovalcev iz 33 slovenskih judo klubov. Za Judo klub Acron Slovenj Gradec je naslov državne prvakinje v kategoriji do 48 kg osvojila Jevgenija Gajić. Bronasti so bili Ajda Gašper do 52 kg, Žak Šuler do 55 kg, Ožbej Razgoršek do 81 kg in Žiga Verčkovnik nad 81 kg. Jaka Tušek je do 46 kg osvojil 4. mesto, Alex Lassnig Špalir pa 7. mesto v kategoriji nad 81 kg.

image
JK Acron Slovenj Gradec

V nedeljo je na tatami stopila še slovenjgraška članska ekipa. V konkurenci 112 tekmovalcev iz 19 slovenskih klubov so s šestimi odličji dosegli zgodovinski uspeh kluba. Za veliko veselje sta poskrbeli Nuša Perovnik v kategoriji do 52 kg ter Tina Kovač v kategoriji do 57 kg, ki sta po 10 letih, ko je nazadnje naslov osvojila Fitore Zenuni, postali članski državni prvakinji. Članski državni podprvaki so postali Nace Herkovič do 66 kg, Aljaž Gostenčnik do 90 kg, Vinko Prevolšek do 60 kg in Urška Bernard do 48 kg. Tamara Kovač je osvojila 4. mesto, Ines Hribernik pa je bila peta.

image
JK Acron Slovenj Gradec JK Acron Slovenj Gradec