Tomaž Ranc
11.9.2021

Brezno: Igramo do onemoglosti

Brezno: Igramo do onemoglosti
Tomaž Ranc Janez Skerlovnik, rekreativni nogometaš (levo), ki bo kmalu dopolnil 74 let. Ob njem Alojz Turjak, direktor Struc Kovačija Muta, prav tako rekreativni nogometaš.
Šport

"Zlati gol se ne doseže kar hitro, včasih pade mrak. Ko pa se zgodi, sedemo in se pomenimo. Analiza, kaj prigriznemo spijemo pivo in to je to," pravi "boter" Ivo Jakičič. Danes se je njegova ekipa iz Brezna na zelenici udarila s prijatelji. Poraz ne boli, bolj veseli druženje ob lepem vremenu.

"Podaj, pa ne prehitro...", je bilo slišati danes sredi belega dne v Breznu ob Dravi. Na perfektno urejeni nogometni zelenici ob Dravi sta se med seboj udarili ekipa veteranov in njihovih povabljenih gostov.
"Kdo pa gre sredi belega dne v najhujši vročini "špilat fuzbal"?" so se spraševali mimoidoči. "Ja, mi," je bil jedrnat in odločen Ivo Jakičič, motor nogometne rekreacije v Breznu. In to ne samo danes, pravzaprav že leta, desetletja.
Najstarejši med igralci, upokojeni gozdar Janez Skerlovnik iz Radelj, bo čez 14 dni dopolnil 74. let. Rojen je bil torej leta 1947, a se še danes suče na zelenici, kot bi bil 50 let mlajši. In tudi zabil je na današnji nogometni tekmi in pozneje še med vratnicami nadomestil poškodovanega vratarja.

image
Veteranski nogomet, ki je več kot to.
Tomaž Ranc

"Najmlajši član naše ekipe, Ivan Repatec - Riči bo pa drugo leto 60. Igramo vsak teden ob sredah. Premagujemo koronavirus. Dokler nam vreme dovoli, običajno še dva tedna v novembru, igramo zunaj, nato pa v telovadnici. Na seznamu nas je 26, rednih nas je 18. Važno je druženje. Igramo do onemoglosti, začnemo ob 17.30 in igramo do tričetrt na osem. Zlati gol se ne doseže kar hitro, včasih pade mrak. Ko pa se zgodi, sedemo in se pomenimo. Analiza, kaj prigriznemo spijemo pivo in to je to," ritual opiše Jakičič.
"Pa žene pustijo?" pobezamo. "Pustijo, nekatere gledajo od daleč...da vidijo, a je res šel na fuzbal, ja, ja...," je iskren.

image
Zelenica je bila odlično pripravljena.
Tomaž Ranc

Tokrat so se srečali z nogometnimi prijatelji Brezna. Med njimi so tudi direktorji lokalnih podjetij, ravnatelj iz Ruš, domači zdravnik in drugi, vsi nepogrešljivi in vešči okroglega usnja. Trikrat po dvajset minut so se udarili, gostje so bili boljši - najprej je bilo 2:0, nato 1:1, nato 3:0, četrti del srečanja pa še traja...
Tudi za odlično hrano je bilo poskrbljeno, glavni je bil predsednik društva Drago Selič, predsednik Društva za šport in rekreacijo Splavar Brezno - Podvelka.

image
Navijač in veterana na oddihu.
Tomaž Ranc
image
Brezno, srečanje veteranov.
Tomaž Ranc
image
Brezno, srečanje veteranov.
Tomaž Ranc