A. Č. K.
8.1.2021

Začel se je koncertni cikel Corona Detention

Začel se je koncertni cikel Corona Detention
Kikiriki Studio Skupina Manifest.
Popularno

Mladinske organizacije iz Slovenj Gradca prirejajo koncerte za "koronačas".

Mladinski center Slovenj Gradec, Glasbena Spektakularnost (Philom, ZircuS, Gangl Productions) in Mladinski svet Slovenj Gradec nadaljujejo sklop glasbenih koncertov iz studia MKC Slovenj Gradec. V avdiovizualni obliki želijo predstaviti čim večje število ustvarjalnih posameznikov in skupin. V času ko ni koncertov, so bendom dali tovrstno priložnost nastopa in predstavitve širši publiki.
Kot pilotna, prva izvedba "koronanastopa" je bila objavljena eksperimentalna verzija karantenskega singla skupine ZircuS - Stay at Home. Glasbena skupina iz Slovenj Gradca je ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije upesnila v skladbi in glasbenem nastopu. Glasbo je spisal, posnel, produciral in izvedel član Aleš Gangl.
Prva v sklopu "kratkometražnega" koncerta se predstavlja skupina Manifest. Koncert je že na ogled, ustvarjalci vabijo k spremljanju Youtube kanala.

Na istem kanalu je pred leti že potekal "live sešn" "Muzike". Na ta način želijo mladinske organizacije širiti video arhiv nastopov domačih glasbenikov.
Prvi v sklopu projekta Corona Detention-Koncerti iz MKC-ja Slovenj Gradec je torej nastop skupine Manifest iz Kotelj. Rock trio sestavljajo brata Gaber (vokal in kitara) in Lovro Bobek (bas) ter Dementej Gradišnik (bobni). Po besedah organizatorja koncerta gre za družbenokritični bend, ki želi zbuditi zaspale generacije in jih z glasno glasbo pozvati k zavzemanju za lastno prihodnost. Video je delo Dobrana Laznika (Kiki Riki Films), za zvoke je poskrbel Aleš Gangl. Nekaj več kot 16-minutni koncert, posnet v studiu MKC Slovenj Gradec, obsega pet skladb: Recenzija, Ne damo vam mladosti, Lenčka, Slovenec in Rdeča kapica.
V prihodnjih mesecih bodo sledili še trije tovrstni koncerti, ki bodo objavljeni vsak naslednji četrtek. Vse za sodelovanje zainteresirane mlade bande pa vabijo, da jim pišejo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..