N.S.
11.9.2020

Vreme je prikimalo, avtokino na Poljani ni pod vprašajem

Vreme je prikimalo, avtokino na Poljani ni pod vprašajem
EPA Fotografije je simbolna.
Popularno

Nocoj ob 20. uri se z avtokinom na Poljani, na ogled bo romantična drama Hladna vojna, zaključuje Filmski teden Evrope, ki ga organizira Europe Direct Koroška s partnerji.

Projekcije vrhunskih evropskih filmov so se v minulih letih odvile v maju, letos pa so se prvič raztegnile čez vse poletje in večinoma preselile kar pod zvezde. Informacijska točka Europe Direct Koroška je letošnje projekcije umestila na konec poletja in na tri prizorišča. V avgustu so organizirali dva filmska večera, prvega 21. 8. v Grajskem parku na Ravnah v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem in ZKŠTM Ravne, kjer so si gledalci ogledali francosko komično dramo Posebni, drugega 30. 8. na Šentanelu v sodelovanju z Občino Prevalje in KS Šentanel, kjer je bila na sporedu nemška glasbena drama Lara. Oba večera, oba filmska izbora sta pri gledalcih požela zelo pozitivne odzive.

Veliki finale Filmskega tedna Evrope 2020 na Koroškem pa bo danes (petek), ko se bo v sodelovanju z Občino Prevalje in TD Poljana v avtokinu pred kozolcem na Poljani ob 20. uri zavrtela romantična drama Hladna vojna. Avtokino je v trenutnem času posebej varna oblika udeležbe prireditev, a za tiste, ki bi si raje privoščili klasično doživetje, bo na voljo 50 sedišč, urejenih v skladu s priporočili NIJZ.

Vse aktivnosti Europe Direct Koroška so brezplačne, zato za ogled ne potrebujete vstopnice. Če si želite zagotoviti svoj sedež v kinu pod zvezdami, se lahko prijavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., za ogled z avtomobilom pa bodo organizatorji voznike spuščali na zavarovano prizorišče od 19. ure naprej. Pred začetkom projekcije boste obveščeni, na katero frekvenco morate nastaviti radio v avtomobilu, da boste lahko uživali v zvočni polnosti filma. Po mnenju predstavnikov Europe Direct je film primeren tudi za šolski ogled, in sicer za višje razrede osnovne šole in srednješolce.

Romantična drama Hladna vojna je globoko osebna, z glasbo prežeta zgodba o nemogoči ljubezni v nemogočih časih. Wiktor, izobražen glasbenik, in Zula, temperamentna mlada pevka, se srečata leta 1949 med ruševinami povojne Poljske. Čeprav se zdi, da si nista usojena, ne moreta živeti drug brez drugega. Njuni burni romanci, navdihnjeni z življenjsko zgodbo staršev režiserja Pawla Pawlikovskega, sledimo s Poljske v vzhodni Berlin, v Jugoslavijo in v pariške jazz klube petdesetih let.

V primeru slabega vremena, čeprav se ta opcija glede na napoved ne zdi realna, bo projekcija prestavljena v Družbeni dom na Prevaljah, kjer bo udeležba omejena na 50 gledalcev.