A.L.
23.2.2021

(VIDEO) Da bi preskočili vrsto in dobili cepivo, sta se mlajši ženski preoblekli v starejši gospe

(VIDEO) Da bi preskočili vrsto in dobili cepivo, sta se mlajši ženski preoblekli v starejši gospe
Reuters Fotografija je simbolična.
Popularno

S Floride prihaja nenavadna zgodba o 34- in 44-letnici, ki sta se zato, da bi preskočili čakalno vrsto pri cepljenju, preoblekli v starejši ženski. Do dogodka je po poročanju tujih medijev prišlo prejšnji teden. Prevarantki sta si nadeli rokavice, očala in pokrivali ter na ta način prikrili svoja leta. Videz starejših žensk jima sicer ni pomagal do cepljenja, pristojni so pravočasno uspeli ugotoviti, da gre za prevaro.

Tiskovna predstavnica šerifovega urada Michelle Guido je povedala, da sta med registracijo za cepljenje ponaredili svoji letnici rojstva in zaobšli državni sistem, ki prednost daje starejšim od 65 let. "Njuni imeni sta se ujemali s podatki iz registracije, a sta bili letnici rojstva napačni." Ženski naj bi prejšnji teden prišli že po drugi odmerek, kdaj in kako sta prejeli prvega, ni znano.

Uradniki so kasneje potrdili, da sta ženski stari 34 in 44 let in ne 65, kot sta trdili. Na posnetku, ki se je pojavil v javnosti, je slišati policijskega namestnika, ki jima razlaga, da sta cepivo ukradli nekomu, ki ga potrebuje bolj kot oni dve.

Uradniki zdravstvenega ministrstva so policijske namestnike pozvali, naj jima izdajo opozorili. Guidova je pojasnila, da opozorilo pomeni, da se v kongresni center, kjer je potekalo cepljenje, ne smeta vrniti iz nobenega razloga. Ne na cepljenje ali testiranje na covid-19 niti na kongres ali predstavo. V nasprotnem primeru ju lahko aretirajo.

Sledila bo preiskava, ki bo poskušala odkriti še več podrobnosti dogodka.