Nejc Strojnik
27.8.2020

(VIDEO) A prideš k meni nocoj? Grega Šteharnik predstavlja duet z Lano Petrovič

(VIDEO) A prideš k meni nocoj? Grega Šteharnik predstavlja duet z Lano Petrovič
Dobran Laznik
Popularno

Koroški glasbenik Grega Šteharnik je v nedeljo izdal skladbo A prideš k meni nocoj?, ki je skoraj povsem koroški projekt.

Skladba je nastala v sodelovanju z mlado slovensko pevko Lano Petrovič, ki se trenutno izobražuje na Akademiji za glasbo v Amsterdamu. Grega Šteharnik jo je spoznal, ko je pri njenem očetu snemal svoj koncert za klavir. "Ko sem ji predstavil idejno zasnovo skladbe, je bila navdušena in pripravljena na sodelovanje. Klavir in vokal smo posneli v studiu Pianoroom, ki ga vodi Lanin oče, ostalo pa pri Domnu Graceju v studiu Fono. Domen je zaslužen tudi za končni miks in mastering skladbe," pravi Šteharnik. Izpostavil je še Luko Perneka, ki je napisal besedilo, medtem ko sta aranžma in glasba delo avtorsko delo Korošca. 

Pomemben del je tudi video, za katerega je, kot pri vseh Štehranikovih projektih zaslužen Dobran Laznik. "Ideja in scenarij sta njegova vizija. V celoti je bil posnet pred zelenim ozadjem, snemali pa smo v Kulturnem centru Ravne, kjer so nam z veseljem prisluhnili," še pove Korošec, ki v bližnji prihodnosti pripravlja še dva projekta, pri čemer bo eden narejen kar s pomočjo animacije lego kock.