Bonbon
4.4.2021

Velikonočna igra domišljije: 4 enostavni pogrinjki, s katerimi boste navdušili najdražje

Velikonočna igra domišljije: 4 enostavni pogrinjki, s katerimi boste navdušili najdražje
Profimedia Velika noč za sladkosnede
Popularno

Pomlad in velika noč za veliko navdiha za domiselno okrasitev mize.

Velika noč za sladkosnede

Vam bolj kot ob šunki srce zaigra ob prazničnem sladkanju? Ob praznikih spustite sladkosneda v sebi na plan in velikonočno dekoracijo zasnujte okoli čokolade. To lahko te dni najdemo v najbolj imenitnih oblikah, od polnjenih čokoladnih jajc, zajčkov do piščančkov in sladkornih gnezd. Specite čokoladne kolačke, jih okrasite v velikonočnem, pomladnem duhu un zložite na podstavek za torto. Dodajte še nekaj svojih najljubših velikonočnih priboljškov in sladki prazniki so tukaj.

Elegantna belo-rdeča kombinacija

Preprosto, a učinkovito. Miza, pogrnjena tako, da na njej prevladujeta rdeča in bela, je videti elegantno, prefinjeno in ljubko. Ker bele krožnike in skodelice najbrž že imate, poskrbite le še za nekaj rdečih prtičkov, iz blaga ali papirja lahko izrežete dekorativne zajčke, cvetlice in druge okraske. Razpostavite bele in rdeče sveče in se na rdeči podlagi poigrajte z belimi pikicami. Rdeča je velikonočna barva in škoda, da je zmeraj zgolj na pirhih.

image
Profimedia

​Novo življenje malo drugače

Odmik od klasike, a nič manjša simbolna vrednost. Uporabite reči, ki jih že imate, in jim dodajte novo, nepričakovano vsebino. Jajčni podstavki, skodelice in krožniki, iz katerih klijejo kalčki, niso le izviren in nepričakovan okras, lepo nas spominjajo tudi na to, da se življenje vrača med nas in da upanje najdemo tudi tam, kjer bi ga najmanj pričakovali. Le pravočasno posejte semena.

image
Profimedia

Specite ovčko!

Presenečeni? Ljubka velikonočna ovčka iz biskvitnega testa je stara tradicija v številnih evropskih državah, zlasti v Avstriji in Nemčiji. Pečeno okrasite s cvetjem ali pirhi. In še namig: vsako biskvitno testo lahko praznično požlahtnite s požirkom jajčnega likerja.

image
Profimedia