Denis Živčec
20.6.2021

(FOTO) Tako živi eden najpomembnejših oblikovalcev našega časa

(FOTO) Tako živi eden najpomembnejših oblikovalcev našega časa
Profimedia Milijon vzorcev. Prejšnja hiša Tommyja Hilfigerja je imela tudi ta šik barski prostor.
Popularno

Tommy Hilfiger je svojo ekscesno popart palačo zamenjal za skromnejšo, 21 milijonov dolarjev drago vilo z lepim vrtom.

Začelo se je sredi pandemije koronavirusa, ko se je slabe pol milijarde dolarjev težek ameriški modni oblikovalec Tommy Hilfiger odločil, da proda svojo v vseh pogledih pretirano miamijsko graščino. Ocenil jo je na krepkih 24,5 milijona dolarjev in v javnost poslal nekaj osupljivih slik, ki so razkrile, v kakšnem razkošju živi eden najpomembnejših oblikovalcev našega časa.

image
Ljubitelj barv. V tej dnevni sobi z razgledom na morje se danes sprošča novi lastnik.
Profimedia

Megalomanska vila, ki se nahaja le streljaj od morja, predstavlja utelešenje sanj tistih, ki obožujejo avantgardno pohištvo in morje živahnih barv. Stavba se nahaja na območju, imenovanem Golden Beach, leta 2013 jo je kupil skupaj z ženo Dee Ocleppo, odštela sta okoli 17,5 milijona dolarjev. Zavihala sta rokave, na široko odprla denarnici in svoj dom opremila v ekscentričnem in eklektičnem popart slogu. Domišljiji sta lahko dala prosto pot, saj sta na razpolago imela kar 1300 kvadratnih metrov bivalnih površin. Živela sta med sedmimi spalnicami, osmimi kopalnicami in štirimi polkopalnicami. Spektakularen je bil pogled na stopnišče iz črnega marmorja in galerijo, v kateri je viselo kar nekaj dragocenih umetniških del, v bližini je bil tudi domači bar. Glavna spalnica je slovela po posteljnem okvirju, narejenem iz ogledal, stene sobe pa so bile steklene. Tako sta zakonca lahko vsak večer zaspala ob pogledu na morje. Veliko pozornosti sta namenila kuhinji, v kateri sta si zamislila tla s črno-belim geometrijskim vzorcem, aparati pa so bili iz prestižnih linij Miele, Gaggenau in Sub-Zero appliances. Tudi glavna jedilnica je imela črno-belo temo.

Spektakularen je bil pogled na stopnišče iz črnega marmorja
image
Tako odštekana je kuhinja v hiši, ki jo je Hilfiger nedavno prodal.
Profimedia

Trajalo je nekaj mesecev in kupec za ekscesno graščino se je pojavil. Tommy Hilfiger je pred dnevi sporočil, da se seli v novo rezidenco. Tokrat gre za vilo v Palm Beachu na Floridi. Zanjo je odšel 21 milijonov dolarjev. Gre za stavbo, ki je precej manjša od prejšnje, a v razkošju ne zaostaja prav zelo. Hilfiger in njegova žena bosta odslej živela na 460 kvadratnih metrih, na voljo bosta imela le tri spalnice, štiri kopalnice in tri polkopalnice. Posebnost novega doma je lepo dvorišče z vodno fontano, tam so tudi dva lepa balkona, zunanja jedilnica, prostoren bazen in skrbno urejen park. Prve fotografije iz notranjosti vile kažejo, da gre za precej domačen in starinski slog, a imamo občutek, da bo 70-letni oblikovalec reči kmalu spet uredil zelo v svojem popart slogu. Tudi prostora za obisk njegovih pet otrok bo več kot dovolj.

image
Novi dom. Domačen in poln starin. Oblikovalec se očitno namerava umiriti.
Profimedia
image
Spalnica v novi hiši bi bila primerna tudi za kakšno kronano glavo.
Profimedia