Nejc Strojnik
2.9.2020

Slovenjgraški župan Tilen Klugler sprejel guinnessovi rekorderki

Slovenjgraški župan Tilen Klugler sprejel guinnessovi rekorderki
Nejc Strojnik Župan v družbi guinnessovih rekorderk in ogromnega kvačkanega grba, ki ga je prejel v dar.
Popularno

Na sprejem k županu sta prinesli kvačkan grb Slovenj Gradca, ki bo svoje mesto našel v eni izmed izložb v mestnem jedru.

Župan Tilen Klugler je že februarja, ko je Anito Kac in Jadrnko Smiljić med 28-urnim maratonom kvačkanja večkrat obiskal dejal, da bodo rekord, ko bo ta uradno zapisan v guinnessovi knjigi, primerno proslavili. Rekord je bil nato uradno potrjen že konec marca, a zaradi epidemije nazdravljanje ni bilo mogoče. Je pa župan vseeno držal obljubo in za guinnessovi rekorderki danes v prostorih mestne občine pripravil sprejem. "Malo je županov, ki se lahko pohvalijo, da so imeli čast sprejeti koga, ki bi se vpisal v knjigo rekordov," je na Jadranko in Anito ponosen Klugler. In počaščen, da sta rekord postavljali ravno v slovenjgraškem Andeškem hramu. "Rokodelska dejavnost je v Slovenj Gradcu zelo pomembna. Ponosen sem, da se je dogodek zgodil ravno pri nas in vesel, da so tovrstne dejavnosti še žive ter da obstajajo ljudje, ki jih prenašajo tudi na mlajše rodove."

Rekorderki sta županu podarili ogromen in, se ve, kvačkan grb mestne občine. Jadranka ga je začela kvačkati že februarja, ko sta postavljali rekord, a se je, kot pravi, zakvačkala, ga dala na stran in se takrat preusmerila na kape in šale. No, grb je naposled le dokončala in ga z veseljem podarila županu. "Izjemna umetnina. Ko sem ga raztegnil me je njegova velikost kar precej presenetila. Zanj bomo našli primerno mesto v samem mestnem jedru. Razstavili ga bomo v eni izmed izložb in ga na ta način pokazali vsem, ki ga bodo želeli videti," je dejal župan. Kvačkan grb Slovenj Gradca pa je le začetek projekta Slovenija kvačka, preko katerega bi radi, da vsaka slovenska občina dobi svoj kvačkan grb. Jadranka je očetu sicer že obljubila, da bo, kar se da hitro, zakvačkala grb občine Laško, od koder se je pred leti preselila na Koroško. 

Po napadu na guinnessov rekord, pravita, se je povečala prepoznavnost, naročil je nekoliko več, od energije pa tako ali tako kar prekipevata. "Prepričana sem, da me bo kvačkanje spremljalo celo življenje," pravi Anita, Jadranka pa, da je vesela, da se je projekta lotila ravno z Anito. "Že ko sva se pred leti spoznali na enem od sejmov, mi je dejala, da bova še sodelovali. In kako prav je imela."