D.Ži
9.9.2021

Schumacherjeva žena po 8 letih končno spregovorila o njegovem stanju: Tukaj je, a je drugačen

Schumacherjeva žena po 8 letih končno spregovorila o njegovem stanju: Tukaj je, a je drugačen
Profimedia
Popularno

Pred premiero težko pričakovanega filma o legendarnem dirkaču se je končno oglasila njegova redkobesedna žena Corrina.

Corrina Schumacher, žena legendarnega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja, je dala enega redkih intervjujev. Prvič po osmih letih je v pogovoru za novi Netflixov dokumentarec z naslovom Schumacher spregovorila o moževem zdravstvenem stanju. "Pogrešam ga vsak dan, tudi otroci, družina, oče, vsi njegovi bližnji ga, čeprav je še tukaj. Drugačen je, a tukaj je. Vsak dan mi dokaže, kako močan je," je dejala. Pravi, da ji je šest mesecev pred smučarsko nesrečo v Alpah obljubil, da bosta kmalu skupaj odšla na dopust. "Malo preden se je zgodilo, je dejal, da razmere na snegu niso optimalne in da bi bilo bolje, če bi obiskala Dubaj in tam skočila s padalom," se spominja Corinna.

image
Profimedia

To je bil eden njegovih poslednjih stavkov. Od njegove nesreče je minilo že osem let, družina, ki za Michaela skrbi v Švici, pa je okoli njegovega stanja zelo skrivnostna. "Njegove dirke so se zmeraj srečno zaključile. Verjamem, da je imel angele čuvaje, ki so ga držali za roko. Morda sem bila naivna, a to je bil obrambni zid, ki sem ga zgradila okoli sebe, saj nisem želela razmišljati o tem, da bi se mu lahko kaj zgodilo. Boga nisem za njegovo nesrečo nikoli krivila. Šlo je za splet nesrečnih naključij, lahko bi se zgodilo komurkoli," pravi. O zasebnem življenju je zelo redkobesedna, saj je Michael zasebnost zmeraj zelo branil. Razkrila pa je, da družinski člani za Michaela srbijo izmenično in mu pomagajo pri terapiji. 

image
Profimedia

"Kot družina poskušamo iti naprej. Živimo skupaj. Pomagamo mu pri terapiji. Delamo vse, da bi mu bilo čim bolje in udobno. Zasebno je zasebno, to je vedno govoril. Vedno nas je ščitil, zdaj mi ščitimo njega," dodaja žena. Corinna in Michael sta se poročila leta 1995, skupaj imata dva otroka, sin Mick je zakorakal po očetovih dirkaških stopnjah. Film Schumacher naj bi premiero doživel 15. septembra.