D.Ži
3.5.2021

Prvič po dedkovem pogrebu se je v javnosti pokazal princ Harry in povedal nekaj zelo čustvenega

Prvič po dedkovem pogrebu se je v javnosti pokazal princ Harry in povedal nekaj zelo čustvenega
Reuters
Popularno

Po vrnitvi iz domovine je vnuk kraljice Elizabete postal del koncerta, katerega namen je osveščanje sveta o pomenu cepljenja.

Princ Harry se je v nedeljo prvič po dedkovem pogrebu pokazal v javnosti. Potem ko je ves svet videl, kako je po dolgem obdobju hudih družinskih sporov na slovesu princa Filipa končno izmenjal nekaj besed z bratom Williamom, je tokrat sodeloval na koncertu za bolj povezan svet. Projekt naj bi osveščal o pomenu cepljenja proti koronavirusu. Harry je pripravil tudi govor in požel dolg aplavz, piše People.

Harry je poudaril, da lahko pandemijo premagamo le s skupnimi močmi ter se poklonil tistim s prve bojne črte, ki so zadnje leto garali v bitki proti nevidnemu sovražniku. "Minulo leto ste preživeli v pogumni, nesebični bitki, da bi nas zaščitili. Delali ste in se žrtvovali z veliko korajže, zavedajoč se posledic. Dolgujemo vam neverjetno hvaležnost," je povedal princ in dodal, da na vse, ki so se borili s pandemijo, gleda z velikim spoštovanjem. Prepričan je, da je cepivo lahko dostopno vsem in to povsod, v vsakem kotičku sveta. 

image
Reuters

Koncert so posneli drugega maja, na spletu in več televizijskih postajah pa ga bodo predvajali 8. maja. Sodelovalo je več zvezdnikov in politikov, podrobnosti bodo znane v kratkem.

image
Reuters