D.Ži
21.6.2021

Nova razkritja: Princesa Diana je pred smrtjo opravila poslednji telefonski klic. To so bile njene besede ...

Nova razkritja: Princesa Diana je pred smrtjo opravila poslednji telefonski klic. To so bile njene besede ...
Profimedia Princesa Diana zapušča pariški hotel Ritz. Nekaj ur kasneje je umrla. 
Popularno

Najbolj priljubljena princesa vseh časov si je življenje želela začeti znova. Žal druge priložnosti ni dobila.

Richard Kay je zadnja oseba, s katero je princesa Diana telefonirala pred svojo smrtjo leta 1997. Prijatelj legendarne Lady Di v prihajajočem dokumentarnem filmu, ki so ga naslovili kar "Diana", razkriva poslednje besede, ki mu jih je namenila med njunim zadnjim stikom. Kot piše Insider, naj bi si princesa v življenju želela nov začetek. "Tiste noči sem govoril z njo. Policija pravi, da je to bil njen poslednji klic v življenju. Zelo si je želela nov začetek, stvari početi drugače in odkriti drugo vrsto kraljestva," pravi Kay. Želela se je vrniti v domovino in videti svoja sinova, princa Williama in Harryja

image
Reuter

Umrla je avgusta 1997 za posledicami hude prometne nesreče v Parizu, na begu pred paparaci. Ob njej sta umrla tudi ljubimec Dodi Fayed in šofer. Princu Harryju je takrat bilo le 12, Williamu pa 15 let. Novico o materini smrti sta dečka izvedela na gradu Balmoral. William je o najtežjem trenutku svojega življenja nedavno javno spregovoril.

image
Profimedia

"Bil sem v Balmoralu, ko so mi povedali, da je moja mama umrla. Še vedno v šoku sem tistega jutra tolažbo našel med mašo v Crathie Kirku. V najtežjih dneh, ki so sledili, sem uteho našel v škotskih prostranstvih. Zato bo ta povezanost s Škotsko po mojih žilah tekla do konca življenja," je dejal.