Nejc Strojnik
25.8.2020

Logar o Ravenskih dnevih: Dogodkov ne smemo kar ugasniti

Logar o Ravenskih dnevih: Dogodkov ne smemo kar ugasniti
Nejc Strojnik Aleš Logar in Tadej Breznik v Grajskem parku, ki se je že v preteklosti izkazal kot izjemno prizorišče.
Popularno

Nekoliko okrnjeni in prilagojeni koronačasu bodo letošnji Ravenski dnevi, ki po besedah organizatorjev kljub vsemu ponujajo veliko.

Čeprav na parkirišču pred ravenskim bazenom letos ne bo ogromnega šotora in masovnih zabav, prav tako ne bo sejma, druženja upokojencev z županom in še česa, bo na Ravnah ta teden vseeno precej pester in živahen. "Spoštovati moramo številne regulative, ki jih narekuje NIJZ, zato bo še večji poudarek na lokalnih izvajalcih. Izkoristili bomo naravo, ki jo imamo v okolici, osrednje prizorišče bo območje Grajskega parka. Želimo poslati tudi sporočilo, da dogodkov ne smemo kar ugasniti, ampak da moramo pomagati domačim izvajalcem in tudi vsem, ki pomagajo v zaodrju," pravi Aleš Logar direktor ravenskega Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Prizorišče v parku, kjer bodo od četrtka do sobote trije koncerti, bo ograjeno, v njem pa ob upoštevanju primerne razdalje na voljo 300 sedišč. "V četrtek bomo uživali ob zvokih jazza, brez katerega si Raven niti ne predstavljamo, v petek se obeta koncert skupine Fauš Dur, ki je skozi vsa leta nekakšna rdeča nit Ravenskih dnevov, v soboto pa bo v Grajskem parku nastopila Ditka," je osrednji glasbeni program opisal koordinator Tadej Breznik. Izpostavil je tudi jutrišnjo kulturno plažo in izrazil zadovoljstvo, da kultura ne bo čisto propadla: "Prav je, da se nekaj dogaja in da Ravenske dneve vseeno speljemo."

Poleg omenjenih dogodkov se obeta še odprtje razstave Ekopren, v Pop baru bo nastopil Dejan Dimec, Mladinski svet Ravne bo praznoval 9. obletnico, organizirali bodo pohod po Malgajevi poti, manjkal ne bo niti tradicionalni Skok na Strojno, izvedli pa bodo tudi nekoliko drugačen otroški festival in še kaj. Celoten program si lahko ogledate na občinski spletni strani, pri čemer Logar obljublja, bo bodo nekateri pred epidemijo načrtovani koncerti na sporedu kasneje v letu. Pogodbe z določenimi izvajalci so namreč podpisali že pred marcem, zato se v jesenskem času obeta še kakšen narodnozabavni koncert, oktobra ob prazniku mesta naj bi na Ravnah nastopil zelo priljubljen izvajalec ... "Sicer pa so letošnji Ravenski dnevi dobri tudi za razumevanje trenutne situacije in pokazatelj kako naprej. Zakaj ne bi, če se bodo izkazali za uspešne, na takšen način delovali tudi v prihodnje? Kje pa piše, da moramo imeti šotor in nekaj tisoč ljudi? Poanta Ravenskih dnevov je druženje ob dobri glasbi in hrani. Grajski park pa je tako ali tako idealno prizorišče," je še dejal Logar.