D.Ži
7.6.2021

Ljudje so ogorčeni nad imenom hčerke Harryja in Meghan: "Babičino ime sta vlekla po blatu"

Ljudje so ogorčeni nad imenom hčerke Harryja in Meghan: "Babičino ime sta vlekla po blatu"
Reuters
Popularno

Glede na izjemno slabe družinske odnose je poimenovanje novorojenke po vzdevku kraljice Elizabete nekoliko kontroverzno.

Pričakovan plaz očitkov se je že sprožil in ni mu videti konca. Potem ko sta princ Harry in vojvodinja Meghan sporočila, da sta svojo novorojenko poimenovala Lilibet Diana v čast britanski kraljici in Harryjevi pokojni mami, je mnoge to zelo zmotilo. Odnosi susseških zakoncev s kraljevo družino so zelo slabi, že večkrat pa jima je kdo očital tudi, da ime princese Diane pogosto uporabljata v komercialne namene.

Po rojstvu deklice se je na spletu odzval tudi britanski televizijski zvezdnik Piers Morgan, znan po svoji nenaklonjenosti vojvodskemu paru, in posmehljivo napisal: "Za vse, ki me sprašujete za odziv na novega kraljevskega otroka: odločil sem se komentarja ne podati, glede na to, kako zelo njena starša poudarjata željo po zasebnosti." S tem se seveda elegantno posmehuje Harryju in Meghan, ki tarnata, kak zelo si želita čim več zasebnosti, hkrati pa nizata intervjuje v odmevnih terminih. 

Mnogi so jezni, da je Harry deklico poimenoval po kraljičinem vzdevku in to po tem, ko je o njej in družini v medijih natresel nemalo ostrih kritik. "Lepo vas prosim, vlekla sta družinsko ime in ime Harryjeve babice po blatu, zdaj pa sta otroka poimenovala po njej in to celo z zasebno različico njenega imena. Lilibet je kraljico klical princ Filip. Tako naj bi jo počastila?" se sprašujejo komentatorji na spletu. Nekateri menijo, da je to način, s katerim Harry kraljico roti, naj mu ne odvzame vojvodskega naziva. 

image
Profimedia

Po rojstvu deklice, težke 3,5 kilograma, v bolnišnici v Santa Barbari, vojvodinja Meghan okreva v domači oskrbi. Par je že predhodno razkril, da bo to njun zadnji otrok. Lani je Meghan doživela tudi spontani splav.