A. Č. K.
15.1.2021

(VIDEO) Koncerti za koronačas: Delta blues nastop Jana Lužnika

(VIDEO) Koncerti za koronačas: Delta blues nastop Jana Lužnika
arhiv koncertnega cikla Corona Detention Jan Lužnik
Popularno

Mladinski center Slovenj Gradec, Glasbena Spektakularnost (Philom, ZircuS, Gangl Productions) in Mladinski svet Slovenj Gradec nadaljujejo sklop glasbenih koncertov iz studia MKC Slovenj Gradec. Drugi se predstavlja Jan Lužnik.

Jan Lužnik je kitarist, pevec in avtor s prepoznavnim zvokom, so o izvajalcu zapisali organizatorji dogodka. Glasbene izkušnje je kot glavni vokalist in kitarist pridobil z igranjem v različnih zasedbah (Bizarna scena, Hippies Guru, Can of Bees, Loose Cannon ...). "Jan zdaj ustvarja samostojno in ostaja zvest glasbenemu stilu, ki v največji meri stremi k bluesu. Navdih so mu svetovni glasbeni izvajalci, kot sta denimo Eric Clapton in Stevie Ray Vaughan. Svoje bogato znanje igranja kitare deli med svoje učence vseh generacij in je tudi član spremljevalne zasedbe dveh koroških kantavtorjev – Ditke in Milana Kamnika," so še dodali v predstavitvi.
Nastop zajema avtorske skladbe in tudi priredbe (Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan, Sam Chatmon in Elmore James).


Prejšnji teden se je že predstavila skupina Manifest iz Kotelj, prva izvedba koronanastopa v organizaciji mladinskih organizacij iz Slovenj Gradca pa je bila objava singla skupine ZircuS – Stay at Home.
Organizatorji vabijo k spremljanju Youtube kanala. Na istem kanalu je pred leti že potekal "live sešn" "Muzike". Na ta način želijo mladinske organizacije širiti videoarhiv nastopov domačih glasbenikov. Organizatorji k projektu vabijo vse zainteresirani mlade glasbenike, pišite jim na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..