STA
17.9.2020

Izšla je Guinnessova knjigi rekordov 2021, v njej tudi koroški rekord

Izšla je Guinnessova knjigi rekordov 2021, v njej tudi koroški rekord
Nejc Strojnik Anita Kac in Jadranka Smiljić sta novi rekorderki v maratonu kvačkanja.
Popularno

Najnovejšo, že 67. izdajo Guinnessove knjige rekordov letos zaznamuje vodilo Odkrij svoj svet. Knjiga prinaša 18 slovenskih rekordov, od tega pet povsem novih, kot sta na primer prvi oče in sin, ki sta na isti tekmi v ragbiju igrala za reprezentanco, in najdaljši maraton v kvačkanju.

Letošnja izdaja Guinnessove knjige rekordov je nastajala v izrednih okoliščinah, saj je vsak korak njenega nastajanja določal novi koronavirus, je na današnji predstavitvi knjige dejala Branka Fišer iz založbe Učila. A vsesplošno zaprtje očitno ni ustavilo želje po podiranju rekordov, pravi.

Za aktualno izdajo knjige je bilo obdelanih 32.986 prijav z vsega sveta, kar je sicer dva ali tri tisoč manj kot minulo leto. Toda to je še vseeno okoli 90 rekordov na dan, je poudarila Mojca Benedičič, ki je uredila slovensko izdajo.

Knjiga v 12 poglavjih prinaša rekorde s področja vesolja, športa, ljudi in živali, veliko je tudi rekordov s področja računalništva ter e-športa. Posebnost letošnje izdaje je t. i. dvorana slavnih, ki vključuje številne rekorderje...