N.S.
4.9.2020

Film Levi devžej najboljši v svoji kategoriji, Korošci želijo še stopničko višje

Film Levi devžej najboljši v svoji kategoriji, Korošci želijo še stopničko višje
Matjaž Merčnik Fotografija je s premiere, ki je bila lani v Kulturnem domu v Slovenj Gradcu.
Popularno

Kratki film Levi Devžej, ki ga je režiral Slovenjgradčan Matic Borković iz podjetja 8Production, je zmagal v svoji kategoriji (European Young Chefs) na festivalu Food Film Menu, ki poteka pod okriljem IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism).

Ustvarjalci imajo zdaj možnost, da gredo s filmom še stopničko višje, saj na spletni strani festivala poteka glasovanje za najboljši film celotnega festivala. Zmagovalni film bo predvajan na otvoritveni ceremoniji European Region of Gastronomy 2020-2021 na Finskem. "Veseli bomo, če nam pomagate z deljenjem te informacije, da poskusimo skupaj pridobiti čim več glasov. Zmaga in predvajanje filma na Finskem bi prinesla super promocijo ne samo Juretu, naši produkciji in Koroški, pač pa tudi celotni Sloveniji," sporočajo iz 8Production. Glasovanje poteka TUKAJ.

Film je sicer nastal kot spremljevalni video mlademu koroškemu kuharskemu asu Juretu Dretniku, ki je na svojem uspešnemu popotovanju v Grčijo oktobra lani s preobleko tradicionalne koroške jedi (kvočevi nudli) v moderno kuharsko mojstrovino osvojil srca žirije na tekmovanju European Young Chef Awards / IGCAT in zasedel odlično 2. mesto, takoj za prvouvrščeno domačo tekmovalko.